Facebook Trump'ın paylaşımını sildi, Twitter uyarı ekledi

Trump’ın "Bazı kişiler için Kovid-19, gripten daha az ölümcül" ifadelerini kullanması sosyal medya şirketlerini harekete geçirdi

Fotoğraf: AA

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası kapsamında bazı reklam ve paylaşımlarının nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle kaldıran Facebook, Trump’ın bir paylaşımını sildi.

Kovid-19 tedavisine Beyaz Saray'dan devam eden Trump'ın sabah saatlerinde Twitter ve Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Bazı kişiler için Kovid-19, gripten daha az ölümcül" ifadelerini kullanması sosyal medya şirketlerini harekete geçirdi. 

Facebook, Trump'ın Kovid-19 konusunda yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle söz konusu paylaşımı sildi. 

Twitter'dan "yanlış bilgi" uyarısı 

Twitter ise Trump'ın paylaşımını kaldırmadı ancak söz konusu paylaşıma, "Bu tweet, Kovid-19 konusunda yanlış ve zararlı bilgi yaydığı için Twitter kurallarını ihlal etmiştir. Ancak Twitter, bu tweetin erişilebilir kalmasının kamunun yararına olabileceğine karar vermiştir" şeklinde bir uyarı ekledi. 

Trump, paylaşımında "Her yıl sayıları bazen 100 bine varan birçok insan aşısı olmasına rağmen gripten dolayı ölüyor. Bunun için ülkemizi karantinaya alıyor muyuz? Hayır, onunla yaşamayı öğrendik, şimdi de Kovid-19 ile yaşamayı öğreniyoruz, bazı kişiler için Kovid-19 gripten daha az ölümcül" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Facebook sözcüsü Andy Stone haziran ayında CNN’e, Trump’ın aşırı sağcı grup Antifa’yı hedef alan seçim reklamının Nazi sembolü içeren görseller kullanıldığı gerekçesiyle siteden kaldırıldığını söylemişti.

Stone, "Bu tür reklam ve paylaşımları, yasaklı nefret gruplarının sembollerinin kullanımına karşı olan şirket politikamızı ihlal ettiği için kaldırdık" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU