Ziya Selçuk açıkladı… Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi

Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerin haftanın iki günü okulda olacağını açıklayan Selçuk, "İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak" dedi

Fotoğraf: AA

Eğitimde sınırlı olarak okul öncesi ve 1’inci sınıflara başlatılan yüz yüze eğitimin kapsamı 2, 3, 4’üncü sınıflar 8’inci ve 12’nci sınıfları da kapsayacak şekilde genişletildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm ilkokulların 12 Ekim'de açılacağını duyurdu.

Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında “Yüz yüze eğitimdeki ilk aşamada süreci planladığımız şekilde yönettiğimiz, iyi sonuçlar aldığımız için ikinci aşamaya geçmeye hazırız” dedi.

Selçuk, şu detayları paylaştı:

  • Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz haftanın iki günü okulda olacaklar.
     
  • 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık.
     
  • İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak.
     
  • Köy okullarında da yüz yüze eğitime başlıyoruz. Köy okullarında tüm sınıf seviyeleri açılıyor. Uygun görülmeyen köy okulları başlamayacak.
     
  • Bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için 12 bin 111 EBA destek merkezi oluşturduk. 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız.
  • Cumartesi eğitim olabilir, bunu ihtiyaç belirleyecek.

Tabletler nasıl dağıtılacak?

Selçuk, 500 bin tablet bilgisayar dağıtımı hakkında da şunları söyledi:

İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU