Irak'ta IŞİD'den çifte saldırı: 4 polis öldü, 3’ü de yaralandı

Irak'ın Kerkük kentinde IŞİD'in federal polis gücüne ait gözlem noktasına düzenlediği saldırıda 4 polis hayatını kaybetti, 3 polis yaralandı

Irak’ta IŞİD’den çifte saldırı / Fotoğraf: Reuters

Irak'ın Kerkük kentinin güneybatısında yer alan Havice ilçesine bağlı Nikari köyünde Irak Federal polisine IŞİD tarafından silahlı saldırı düzenlendi. 

Saldırıda 4 polis hayatını kaybetti, 2'si ağır 3 polis yaralandı. 

Saldırıdan hemen sonra Havice ilçesine bağlı Nikari köyü ve kırsalına güvenlik gücü sevk edildiği ve bölgede operasyon başlatıldığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IŞİD Madan ve İslah köylerine havan toplarıyla saldırdı

Diyala Polis Teşkilatı'nda görevli Yüzbaşı Habib eş-Şummari, yaptığı açıklamada, IŞİD’in Madan ve İslah köylerine 11 havan topuyla saldırı düzenlediklerini belirtti.

İki köye eş zamanlı düzenlenen saldırıda can kaybı yaşanmadığını ifade eden Şummari, Maden köyüne 8 ve İslah köyüne 3 havan mermisinin isabet ettiğini kaydetti.

Şummari, can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ancak her iki köyde büyük tahribat oluşmasından dolayı köy sakinlerinin geceyi evlerinin dışında geçirdiklerini aktardı.

Bölgede operasyon başlatıldığını ifade eden Şummari, kırsal bölgelerde örgüt unsurlarının izlerinin sürüldüğünü anlattı.

Örgütün saldırıları devam ediyor

IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. 

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Örgütün bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen IŞİD'in özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU