Akşener’den Bahçeli’ye: Suni gündemlere fısıldayan adam

"Anayasa Mahkemesi, bizim de onaylamadığımız birçok karara imza attı ancak karar çıktıktan sonra, hukuk devletine olan inancımız gereği, bu kararlara hep uyduk"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi’nin kapatılıp farklı bir yapının ortaya konması gerektiği görüşünü dile getiren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye “Suni gündemlere fısıldayan adam” diyerek seslendi.

TBMM, verdiği tatilin ardından bu hafta çalışmalarına başladı. Çalışmaların başlamasıyla birlikte grup toplantısını yapan ilk parti İYİ Parti oldu.

Akşener, grup toplantısında AYM’ye yönelik tartışmaları ele aldı ve şunları söyledi:

Devlet yönetmek ciddiyet ister. Biliyorsunuz, son günlerde yeni bir suni tartışmanın fitili ateşlendi. “Suni gündemleri fısıldayan adam” Sayın Bahçeli,  “Anayasa Mahkemesi’nin yapısı değiştirilmeli” dedi. Sayın Erdoğan da, Meclis açılışında, Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir değişiklik önerisi gelirse, “evet” diyebileceğini ima etti. Anayasa Mahkemesi demokrasi ile yönetilen bir devletin en önemli güvencelerinden biridir.  Hukuk sisteminde, kuvvetler ayrılığı ilkesinin olmazsa olmaz unsuru, ve hukuki gücüdür. Anayasa Mahkemesi hukuka ve adalete aykırı çıkarılan kanunların, yanlış verilen mahkeme kararlarının,  vatandaşın yenilen, gasp edilen hakkının, dönüp dolaşıp geldiği ve çarptığı duvardır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AYM’nin kendilerinin de onaylamadığı birçok karara imza attığını söyleyen Akşener, “Ancak karar çıktıktan sonra, hukuk devletine olan inancımız gereği, bu kararlara hep uyduk. Çünkü sözünü ettiğim devlet ciddiyeti bunu gerektirir. Her kararını beğenmek zorunda değilsiniz.  Ancak her kararına uymak zorundasınız” diye konuştu.

İYİ Parti lideri, Bahçeli’yi şu ifadelerle eleştirdi:

Doların 8 liraya dayanması rahatsız etmiyor. İflas eden şirketler rahatsız etmiyor. İşsizliğin artması, gençlerin umudunu kaybetmesi rahatsız etmiyor. Ama bir tek Anayasa Mahkemesi rahatsız ediyor. Neden?  Çünkü verdiği yüzlerce karar arasından birkaç tanesi,  iktidarın ve küçük ortağın dediğine tersmiş, işte ondan.

“Kendi yazdığınız anayasaya bile uymak, bu kadar zor mu geliyor?” diyen Akşener, “Türk devleti sizin oyuncağınız değildir. Türk milliyetçileri de saray bahçesine dikilecek lale değildir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Döviz kuruna hiç bakmıyorum” ifadesini de eleştiren Akşener, şunları söyledi:

Damat Bey! Döviz kuru bir ülkenin parasının değeridir.  Bir ülkenin refahını belirleyen en önemli gösterge de parasıdır. Paramız değerini yitiriyorsa, bil ki fakirleşiyoruzdur. Binlerce fabrikanın döviz borcu var. Tekstilden otomotive, ilaç sanayinden gıdaya, ürettiğimiz her ürün ithalata bağımlı. Döviz kurları arttığında, peynir fiyatları bile artıyor. Bak teknoloji ürünü demiyorum, peynir diyorum peynir! Çünkü süt hayvanlarının yemi, dolarla alınıyor. Sütten peynir yapan üretim tesisleri, dolarla kuruluyor. Peynirin paketleri dolarla ithal ediliyor. Peyniri marketlere nakleden tırlar, dolarla alınıyor. O tırların yaktığı mazot, dolarla alınıyor. Geçtiği yol ve köprülerin borcu bile, dolarla ödeniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU