Beyaz Saray: Trump Kovid-19 ile mücadele ederken kendi iş programına da dönmeye hazır

Beyaz Saray yetkilisi Trump’ın doktorlarına danışarak taburcu olup olmayacağı konusunda bir karara varacağını bildirdi

Fotoğraf: AFP

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini gittiğini vurgulayarak, "Başkan, Kovid-19 ile mücadele ederken, kendi iş programına da dönmeye hazır" dedi.

Meadows ayrıca Trump’ın kaldığı Walter Reed Askeri Hastanesi’nden taburcu edilip edilmeyeceğine ilişkin bugün bir karara varılacağını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox televizyonuna telefon bağlantısı gerçekleştiren Meadows, "Doktorlar bugün gün içinde bir değerlendirme yapacak ve ardından Başkan Trump, doktorlarına danışarak bugün taburcu olup olmayacağı konusunda bir karara varacak" ifadesini kullandı. 

Hastaneye kaldırıldı

Kovid-19'a yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, cuma günü başkent Washington DC'ye yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılmıştı.

Trump'ın doktorları son açıklamalarında, ABD Başkanı'nın, sağlık durumunun yeterince iyi gitmesi halinde pazartesi günü taburcu edilebileceğini belirtmişti.

Başkanlık yarışısı: Rakibinin 10 puan gerisinde

Bir ay sonra yapılacak başkanlık seçimlerinde rakibi Demokrat Partili Joe Biden'ın gerisinde olan Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesi sağlık durumunun normale döndüğü izlenimi vermesini sağlayabilir.

Pazar günü yayımlanan Reuters/Ipsos anketine göre Biden Trump karşısında 10 puan önde gözüküyor.

 

Independent Türkçe, Reuters, Fox

DAHA FAZLA HABER OKU