Sir David Attenborough, Billie Eilish'le doğal hayatın yok olmasını konuştu

Yeni Netflix belgeseli, 'öfkeli, güçlü bir film' olarak büyük beğeni topladı

Gezegenimizden Bir Yaşam hem eleştirmenlerden hem de izleyenlerden olumlu tepkiler alıyor (Netflix)

Sir David Attenborough, Billie Eilish, Game of Thrones yıldızı Maisie Williams, Dame Judie Dench ve David Beckham gibi isimlerin kariyeri hakkında sorular sorduğu bir ünlü Soru-Cevap etkinliğine katıldı.

Tanıtım videosu, Attenborough'nun yeni belgesel dizisi Gezegenimizden Bir Yaşam'ın (A Life on Our Planet) çıkışını kutlamak için Netflix tarafından yayımlandı.

Eilish şöyle sordu:

Hayatlarını kaybeden ve/veya nesli tükenmekte olan bütün o hayvanlar hakkındaki kişisel duygularınızla nasıl başa çıkıyorsunuz? Bir insan olarak bununla hakikaten nasıl başa çıkıyorsunuz?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Attenborough, bu duruma dair "çaresiz" hissettiğini açıklayarak yanıt verdi.

Attenborough, "Sanırım doğal yaşamda gördüğüm ve asla unutmayacağım en şaşırtıcı manzara, bir mercan resifine ilk dalışımdı" dedi.

Ünlü isim, "Yeni bir dünyaya giriyorsun ve bu, olağanüstü güzellik, karmaşıklık ve harikalardan oluşan bir dünya" dedi.

Her türden harika renkli balıkları ve varlığından bile haberdar olmadığın birçok canlıyı görüyorsun.

Attenborough, yıllar sonra mercan resifine döndüğünde kendisine mezarlığı hatırlatan bir manzarayla karşılaştığını anımsadı.

Attenborough, "Bembeyazdı, ölmüştü. Bizim, insanlığın, yarattığı artan sıcaklık onu öldürmüştü. Bu korkunç bir manzaraydı ve doğal dünyaya ne yaptığımızın korkunç bir görüntüsüydü" dedi.

The Independent, incelemesinde Gezegenimizden Bir Yaşam'a 5 yıldız verdi ve belgeseli "Dünya'nın yaşam alanlarının yok olmasına tanık olan bir adamın güçlü, öfkeli filmi" sözleriyle övdü.

Eleştirmen Ed Cummings, "Gezegenimizden Bir Yaşam'ın çoğunda bir korku filminin temposu var" diye yazdı.

Hikaye mutlu bir şekilde, dünyanın cennet gibi göründüğü Attenborough'nun çocukluğunda ve ilk yayınlarda başlıyor, ardından hızla kötüleşiyor.

Cummings, "Ekranda apaçık tipte üç ilerleme ölçüsü görünüyor: Dünya'nın insan nüfusu, atmosferdeki karbondioksit seviyesi ve Dünya'da kalan vahşi doğa yüzdesi. Sayılardan ikisi hızla artıyor, biri aynı hızla düşüyor. En korkutucu sekansta Attenborough, Dünya'yı mahvetmeye devam edersek, gelecek on yıllardan ne bekleyebileceğimize dair öngörüde bulunuyor" diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU