Spor yazarları Galatasaray'ın Kasımpaşa mağlubiyetini yorumladı: Belhanda-Feghouli'nin şova dönük paslaşmaları arkadaşlarına saygısızlık

Spor yazarları Galatasaray'ın Kasımpaşa'ya 1-0 yenildiği maçı değerlendirdi. Eleştirilerin hedefinde Younes Belhanda ile Sofiane Feghouli yer aldı

Galatasaraylı Sofiane Feghouli ile Younes Belhanda, maç sonrası eleştirilerin hedefinde yer aldı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, deplasmanda konuk olduğu Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup oldu.

Geçen hafta UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers'a 2-1 yenilerek organizasyona veda eden sarı-kırmızılı ekip, üst üste ikinci mağlubiyetini aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Meleke, maçın ilk yarısında Galatasaray'ın daha çok topla oynadığını ancak Kasımpaşa'nın daha net pozisyonlara girdiğini belirttiği yazısında şunları kaydetti:

Zaten Galatasaray ilk yarıda hiç net pozisyona girememiş, Kasımpaşa’nın bir golü, bir iptal edileni, üç tane de Fatih’e takıldığı an vardı. Gol Galatasaray’ın solundan geldi ama Yusuf ilk devrede rakibinin sağını felç etti. Bu noktada Galatasaray’ın aynı dili konuşan sağ çizgi üçlüsünün altını çizmek gerek: Sağ bek Elabdelloui, sağ iç Belhanda ve sağ açık Feghouli... Özellikle Belhanda-Feghouli, Galatasaray’ın net bir şekilde zayıf karnı.

Galatasaray'ın hücum oyuncularının ekstra enerji vermemesini yaşlarına bağlayan Meleke, şu ifadeleri kullandı:

Galatasaray’ın özellikle ön tarafı yaşlı. Dün devrede Feghouli (31)-Arda (33) çıkıyor, Babel (34)-Falcao (34) giriyor. Galatasaray geriden gelmesi gereken son iki maçta, Ibrox ve Kasımpaşa’da oyuncu değişiklikleriyle ihtiyaç duyduğu o ekstra enerjiyi yaratamadı kesinlikle. Galatasaray bu sene ilk golü yediği maçlarda çok zorlanacak gibi.

 

20201005_2_44673670_58642017.jpg
Radamel Falcao, maçın ikinci yarısında oyuna dahil oldu / Fotoğraf: AA

 

Levent Tüzemen: Arkadaşlarına saygısızlık

Sabah gazetesi yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in maç öncesi söylediği "Bazı oyuncular hiç durmadan oynadı. Fiziğimizi ekonomik olarak kullanabiliriz" ve "Sorgulanmayacak bir şey, o da benim tercihim" sözlere dikkat ettiğini belirttiği yazısında şunları kaydetti:

Kasımpaşa sezon başından beri yaslanarak oynuyor ve rakiplerini kontratak silahıyla yıpratıyor. G.Saray geniş alanda oynayınca Kasımpaşa'nın hücum tuzağına düştü. G.Saraylı oyuncular fizik güçlerini ekonomik olarak kullanmayınca sürekli hızlı hücum eden Kasımpaşalı oyuncuları yakalamak için sürekli geriye koşmak zorunda kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taylan-Etebo ikilisinin mücadelede gösterdiği performansa değinen Tüzemen, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli ile ilgili şu eleştiriyi yaptı:

Belhanda, Arda, Diagne, Feghouli takım savunmasına destek olmadı. Özellikle Galatasaray'ın etkili olacak hücumlarında Belhanda-Feghouli'nin çevre kontrolü yapmadan birbirleriyle şova dönük paslaşmaları arkadaşlarına karşı yaptıkları saygısızlıktı. Kasımpaşa maçına gripten yeni çıkmış Arda ile Rangers maçının iki kötüsü Belhanda-Feghouli ikilisiyle başlamak bir tercih hatasıydı.

 

20201005_2_44673670_58642020.jpg
Kasımpaşa'nın tek golünü atan Yusuf Erdoğan kaydetti / Fotoğraf: AA

 

Deniz Çoban: VAR müdahalesi gereksizdi

Eski hakem ve Fanatik yazarı Deniz Çoban, karşılaşmanın hakemi ve tartışmalı pozisyonları değerlendirdiği yazısında 20. dakikada Kasımpaşa'nın attığı golün iptal edilmesini şöyle yorumladı:

Kasımpaşa’nın Yusuf’la kazandığı gol, VAR müdahalesiyle iptal edildi. Faul pozisyonuna Cüneyt Çakır çok yakındı ve pozisyonu görüp, devam ettirmişti. Pozisyona "Yüzde 100, tartışmasız, net bir faul" diyemeyiz. Dolayısıyla bu pozisyona VAR müdahalesi asla gerekmezdi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU