MHP’li Haberal: Bir anlık dikkatsizlikle otomobilin temas ettiği ilgili güvenlik görevlisinin müsebbibi tamamıyla ANFA görevlisidir

Eski Bakan Ergezen'in Ankara’daki cenazesinde ABB görevlisine çarpan şoför hakkında MHP’li Haberal açıklama yaptı

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in Ankara Hacı Bayram Veli Camii'ndeki cenaze töreninde, araçla kapalı alana girmek istediği belirtilen Meclis İdare Amiri ve MHP Milletvekili Erkan Haberal'ın şoförü, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) görevlisine çarptı.

Güvenlik görevlisinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken olay anının görüntüleri sosyal medyada yayıldı ve tepki çekti.

Haberal olaya ilişkin olarak Twitter adresinden açıklamada bulundu.

Olayı “müessif ve münasebetsiz” olarak niteleyen Haberal, “Resmî otomobilimi kullanan şoför arkadaşımla camiye giriş esnasında Büyükşehir Belediyesi ANFA görevlisinin son derece kaba ve kırıcı muamelesine maruz kaldım” dedi.

“Provokasyon ihtimaline karşılık soğukkanlılık ve sağduyuyla hareket ettim”

“Önce otomobilimin camına ANFA görevlisinin eliyle vurarak hakeratamiz bir davranışıyla karşılaştım” ifadelerini kullanan Haberal şöyle devam etti:

Bir provokasyon ihtimaline karşılık soğukkanlılık ve sağduyuyla hareket ettim ve otomobilden inip yürüyerek cenaze namazının kılınacağı alana intikal ulaştım. Arkasında ANFA görevlisinin önyargılı ve tahammülsüz muamelelerinin şoförümü hedef alarak devam ettiğini, hatta fiili müdahalede bulunduğunu namaz sonrası öğrendim. Doğal olarak da şoförüm tepkisini gösterip otomobili sürünce orada görevli bulunan bir şahsa çarpmış, bunun üzerine da şahsıma iftira kampanyası hazırlanarak sosyal medyadan servis edilmiştir. Olay tamamen bundan ibarettir. ANFA görevlisinin yetkisi olmadan otomobille girişime menfi şekilde müdahil olması, sonrasında bilgim ve dahilim olmadan otomobilimin kurulan bariyerlerin açık kısmından girme teşebbüsü istenmeyen görüntülere yol açmıştır...

"Otomobilin temas ettiği güvenlik görevlisinin müsebbibi ANFA görevlisi"

Gelişmelerden son derece üzgün olduğunu ifade eden Haberal, “Maksatlı, kötü niyetli ve provakatif ANFA görevlisi olayın yegane sorumlusudur. Konuyla ilgili gerekli inceleme ve takibat devam etmektedir... Ayrıca bir anlık dikkatsizlikle otomobilin temas ettiği ilgili güvenlik görevlisinin müsebbibi tamamıyla ANFA görevlisidir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi de hasseten iletiyorum...Kamuoyunun takdirlerine konuyu arz ediyorum” diye yazdı.

Adli işlem başlatıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili olarak adli işlem başlatıldığını ve özel güvenlik görevlisinin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU