Ahmet Ağaoğlu: Dört kez MHK değişiyor ve hala aynı hatalar yapılıyorsa bu sorun kökten çözülmeli

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF ziyaretinin ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu

Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'le görüşmek için geldiği Riva'da Merkez Hakem Kurulu (MHK) yönetimini eleştirirken hakem kararları hakkında sert ifadelerde bulundu.

"Nihat Başkan'la görüşemedik. Maçtan sonra aradım, telefonları kapalıydı. 14:00'te TFF'ye geleceğimizi kendisine ilettim" diyen Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Ben bunu çok açık ve net şekilde dile getirdiğim zaman Nihat başkan bana şunu söyledi: 'Konuyu araştırdım, Fırat'ın burada herhangi bir suçu yok. Hata Koray Gençerler'de. Kendisine gerekli olan cezayı verdik başkanım, merak etme' gibi bir ifade kullandı. Aradan 2 saat geçtikten, haftanın hakemleri açıklandıktan sonra, Sivas maçına Koray Gençerler'in VAR olarak atandığını gördüm. Ben de Nihat Özdemir'e, '2 saatlik ceza çok uzun bir cezaymış sayın başkanım' dedim.

"4 MHK değişiyor ve hala aynı hatalar yapılıyorsa bu sorun kökten çözülmeli"

MHK'yı eleştiren ve sistemin değişmesi gerektiğini ifade eden Trabzonspor Başkanı, şunları kaydetti:

Bu sistemin temelinden değişmesi lazım. Biz bugün Sayın Nihat Özdemir'e bunu söylemeye geldik. Bunun bu şekilde devam etme şansı yok, devam ettiği takdirde Türk futbolu bundan çok büyük zarar görecektir. 4 MHK değişiyorsa ve hala bu hataları yapılıyorsa bu sorun kökten çözülmeli.

"Her yere başvuracağız"

FIFA, UEFA ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunacaklarını vurgulayan Ağaoğlu, "Nereye kadar gidecekse oraya kadar gideceğiz. Bu davanın sonuna kadar peşinde olacağız" diyen Ağaoğlu, "MHK ve hakem camiasının yapısının kökten çözülmesi lazım. Birinin yönlendirmesiyle oluşacak her kurum premature doğmuştur. Böyle bir kurumun da ülke futbolunu yönetmesi mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

"Hayatında kırmızı kart görmeyen Flavio, iki maçta iki kırmızı kart gördü"

Dün akşam oynadıkları Gaziantep FK maçının hakemlerine de eleştirilerde bulunan Ağaoğlu, şu görüşü savundu:

Dün VAR'ın devreye girmesiyle verilen penaltı kararına baktığımızda rakip oyuncunun bariz bir şekilde topla oynadığını ve topun yön değiştirdiğini görüyoruz. Futbol hayatı boyunca kırmızı kart görmemiş Flavio, Türkiye'de iki maçta iki kırmızı kart görüyor...Sorun gerçekten büyük bir sorun. Trabzonspor 4 hafta içinde 4 puan kaybetti. Verilen emekler var, alın teri var. Birçok ekonomik sorunlarla boğuşurken sınırlı bütçeyle şampiyonluk yarışı veren bir kadro oluşturma çabasındayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU