Gelin evden çalışmaya devam edip ofis kirasını hayır kurumuna bağışlayalım

Reklam ajansımız Pablo London'daki verimlilik evden çalışmaya başladığımızdan bu yana arttı, bu yüzden biz de ofis alanımızdan vazgeçmeye ve bunun yerine kira ücretini evsizlerle ilgilenen bir hayır kurumuna bağışlamaya karar verdik

Pandemiyle birlikte tüm dünyada evden çalışma yaygınlaşırken birçok ofis boş kaldı (Reuters)

Kovid-19'un ekonomik etkisi yüzünden Britanya'daki evsizlerin sayısı marttan bu yana hızla arttı. Koronavirüs nedeniyle sadece İngiltere'de yaklaşık 20 bin hane halkı evsiz kaldı. Ücretsiz izin düzenlemesinin önümüzdeki ay noktalanması, özel kiracılar için evden tahliye yasağının sona ermesi ve geçen hafta açıklanan yeni tecrit önlemleriyle beraber Birleşik Krallık'taki (BK) problem muhtemelen daha da kötüleşecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gece barınakları hâlâ açılmazken ve sosyal mesafe önlemleri evsiz pansiyonlarındaki alanın büyük ölçüde azalması anlamına gelirken, uzmanlar kış için evsizlik krizi öngörüyor.

Pablo London reklam ajansının kurucu ortağıyım ve bu ayın başlarında, şu anda dışarıdaki on binlerce kişinin aksine işimizin aslında bir eve ihtiyaç duymadığını gördüm.

Bu meseleye dair bir şeyler yapmak istedim, bu yüzden Shoreditch'teki ofislerimizden vazgeçmeye ve tecridin başından beri yaptığımız gibi uzaktan çalışmaya devam etmeye karar verdik. Kiraya harcayacağımız paranın büyük kısmını evsizlerle ilgilenen hayır kurumu Shelter'a bağışlıyoruz. Buna karşılık, müşterilerle ikna toplantıları için bir alana ihtiyacımız olduğu takdirde Shelter bize toplantı odalarını kullanma izni verecek.

Geçen hafta Boris Johnson hızla yükselen ikinci dalgayı durdurmak için herkesin yapabiliyorsa tekrar evden çalışması gerektiğini duyurduğunda doğru kararı verdiğimizden daha da emin oldum. Şu anda en çok ihtiyacı olanlara yardım etmenin yaratıcı yollarını düşünmeye dair diğer işletmelere de ilham verebilmek bizim için harika olurdu. Shelter'a göre sadece bir ya da iki işletme bu davranışı tekrarlasa bu önemli bir fark yaratırdı.

Ofisimizden vazgeçip kira ücretini Shelter'a bağışlama kararını kolayca almadık. Ne düşündüklerini öğrenmek için 55 personelimizin tamamının yanı sıra müşterilerimize de danıştık. Karar neredeyse oybirliğiyle sağlandı: Kira ücretini daha iyi kullanın, değerli bir amaç uğruna harcayın ve evden çalışmaya devam edin.
 


İşletmemiz gerçekten iyi durumda olduğu için çok şanslıyız ve uzaktan çalışmayı başarılı hale getirmek için çok uğraştık. İşin aslı verimlilik arttı ve üretimimiz zenginleşti. Elimizden alınanlardansa ne yapabileceğimize odaklanıyoruz ve her gün işleri nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye düşünüyoruz.

İyi markalar için iyi işler yapmak amacıyla kurulmuş bir kreatif ajansız. Örneğin, Ragbi Dünya Kupası zamanı "İngiltere için Kan Ver" kampanyasını üretmek adına Ulusal Sağlık Hizmeti'nin Kan ve Nakil birimi için ücretsiz çalıştık. Johnny Wilkinson ve Martin Johnson'ın da aralarında bulunduğu ragbi yıldızlarının kanını, halkı "İngiltere için kan vermeye" teşvik etmek adına afişlere koyduk çünkü büyük spor etkinlikleri esnasında kan bağışı yüzde 25 azalıyor. Yalnızca 77 günde 101 binden fazla yeni bağışçı kaydolarak bunu o güne kadarki en başarılı kampanyalardan biri haline getirdi.

Bu yüzden, benzer bir anlayışla (öhö öhö) yaratıcı bir şekilde şimdi nasıl yardım edebileceğimizi düşündük. Bunlar çok zor zamanlar olsa da pandemi diğer işletmeler ve hayır kurumları için büyük bir fırsat olabilir. Şirketler az kullanılan kaynakları paylaşarak maliyeti düşürebilir ve umarız ki en çok ihtiyacı olanlara daha fazla katkı yapabilir.

Personelimizin, özellikle de genç çalışanlarımızın zihinsel sağlığına, eğitimine ve gelişimine odaklanıyoruz. Fakat bunu odak noktanız haline getirdiğiniz takdirde, işletme olarak evden çalışma yapısı geliştirdiğinizde ivmenizi neden bozasınız? Her halükarda evden çalışmak önümüzdeki aylarda çoğumuz için yine yeni normal haline gelecek. Her zaman çözüm olmayacak ama virüs yakın zamanda hiçbir yere gitmiyor.

Hayır kurumları için, özellikle de evsizlikle uğraşan hayır kurumları için çok zor bir zamandan geçiyoruz ki eli kulağındaki ikinci tecrit işleri daha da kötüleştirecek. Umarım yaratıcı bir şekilde düşünebileceğimiz, en iyiyi yapabileceğimiz ve elimizden geldiği kadar birbirimize destek olabileceğimiz bir yol olduğunu gösterebiliyoruzdur. Böyle zamanlarda hepimiz kendi payımıza düşeni denemeli ve yapmalıyız.

* Gareth Mercer, Pablo London'ın kurucu ortağıdır

 

 

* Gareth Mercer'ın makalesinin tasarımdan kaynaklanan nedenlerle kısalttığımız başlığının tamamı şöyledir: Ofis alanı kiralamak pahalı: Gelin evden çalışmaya devam edip parayı hayır kurumuna bağışlayalım

independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU