Avrupa ve Ortadoğu'nun ilk nitril eldiven fabrikası Düzce'de açılıyor: Yılda 13 milyar eldiven üretilecek

Pandemi öncesi yılda 121 milyon dolarlık nitril eldiven ithal eden Türkiye'de Avrupa ve Ortadoğu’nun ilk nitril eldiven fabrikası kuruluyor. Fabrika saatte 1.5 milyon eldiven üretecek

Fotoğraf: Pixabay

Koronavirüs salgını sürecinde önemi giderek artan ve fiyatı katlanan nitril eldiven üretimi için Avrupa ve Ortadoğu'nun ilk fabrikası Düzce'de açılıyor.

Yıllık 13 milyar adet nitril eldiven üretim kapasitesine sahip olacak fabrikanın 2021 Şubat'ta üretime başlaması bekleniyor.

Salgınla baş etmek amacıyla yapılan ilaçlı tedavi ve aşı çalışmalarının uzun bir araştırma ve çalışma dönemi sonrası sonuçlanacağı için önleyici tedbir ve kıyafetlerin yaşam biçimi haline geldiğini söyleyen TT Medical Group Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Telli, virüsün yayılmasının önüne geçmek adına alınan önlemler arasında özellikle nitril eldivenin öneminin çok fazla arttığını anlattı.

Avrupa ve Ortadoğu'nun ilk nitril fabrikası olacak tesiste saatte 1,5 milyon adet eldiven üretebilecek.

Pandemi öncesi yıllık 121 milyon dolarlık ithalat

Nitril eldiven üretiminde Malezya, Tayland, Endonezya ve Çin'in önde geldiğini belirterek, Türkiye'nin bu alandaki tüketiminin ithalata dayalı olduğunu söyleyen Telli, geçen yıl pandemi olmamasına rağmen Türkiye'nin nitril eldiven ithalatıyla 121 milyon dolarlık dövizin ülkeden çıktığını belirtti.

Son 3 yılda 381 milyon dolarlık eldiven ithalatı yapıldığı bilgisini veren Telli, pandemi döneminde bu rakamların çok daha fazla arttığını düşündüklerini vugulayarak, ''Türkiye'yi bu alanda dışa bağımlılıktan kurtarmak, ihracatçı pozisyona getirmek ve istihdam sağlamak adına böyle bir yatırımı yapıyoruz. Türkiye'nin yıllık ihtiyacı olan eldivenin 2 katı üretim yapacağız. Bu alanda yapılan tüm ithalatı sıfırlayacağımız gibi ithal ettiğimiz kadarını da başka ülkelere ihraç edebileceğiz. Böylece cari açığın azalmasında büyük etkisi olacak'' dedi.


Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU