Trump'ın Kovid-19 olmasına analist yorumu: Bunun adı "kırmızı kod", ABD yönetimi için en tehlikeli an

ABD Başkanı'nın karantinada olduğu sırada "başkomutanlık" görevlerini tamamen yerine getiremeyeceği belirtiliyor

Trump eşiyle hastalığa yakalandıkları haberini Twitter'dan duyurdu (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump uzun süre hafife alıp tedbir için maske takmayı ısrarla reddettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına eşi Melania Trump'la birlikte yakalandıklarını duyurdu.

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine sadece birkaç hafta kala gelen haber Amerikan gündeminin ilk sırasına yerleşirken, "Çin virüsü" olarak nitelediği hastalığa yakalanan Trump'ın karantinada olduğu sırada yönetimin nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

Trump çiftinin Kovid-19'a yakalanmasını ele alan CNN'in ulusal güvenlik analisti Samantha Vinograd, yaşananların Amerikan yönetiminin karşılaştığı "en tehlikeli an" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun "kırmızı kod" durumu olduğunu belirten Vinograd, ABD Başkanı'nın ölümcül bir virüse yakalandığını, karantinada kalmak zorunda olacağını ve ülkenin "başkomutanı" olarak görevlerini tamamen yerine getiremeyeceğini söyledi.

Trump'la her gün maske takmadan temas halinde olan kişilerin sayısının çokluğunu hatırlatan Vinograd, ulusal güvenlik birimlerindeki üst düzey diğer yetkililerin de enfekte olma ihtimaline dikkati çekti.

"Askere, polise ‘Geride durun' demek zor"

Öte yandan eşiyle birlikte hastalığa yakalandıkları haberini Twitter'dan duyuran Başkan Trump, karantinaya gireceklerini ve tedavi sürecinin vakit kaybetmeden başlayacağını bildirmiş, "Bu durumu BİRLİKTE atlatacağız!" ifadesini kullanmıştı.

Trump bu duyuru öncesinde Fox News'e verdiği röportajdaysa test sonuçlarını beklediklerini belirterek, ordu mensupları dahil pek çok kişinin kendisiyle etkileşime girmeye çalışması nedeniyle virüsten kaçınmanın hem kendisi hem de ona yakın kişiler için zor olduğunu söylemişti.

ABD Başkanı, "Askerlerle birlikteyken, havacılarla birlikteyken, denizcilerle birlikteyken ve polislerle birlikteyken onlara çok yakın oluyorum. Dahası size geldiklerinde onlara ‘Geride durun, geride durun' demek zor. Bilirsiniz bu zor bir durum, korkunç bir şey" demişti.

 

Independent Türkçe, CNN, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU