Maldivler'den turizm atağı: Ne kadar seyahat, o kadar kazanç

Uçuş millerini unutun, artık bütün mesele 'Sınır Milleri'

Maldivler turistleri geri kazanmaya çalışıyor (Pixabay)

Küresel turizm endüstrisi koronavirüs pandemisinin neden olduğu seyahat kısıtlamaları yüzünden sıkıntı yaşamaya devam ederken, turistik mekanların hayatta kalmak için giderek daha uyanık davranması gerekiyor.

Turistleri geri çekmek için kendi sadakat programını sunan Maldivler, yenilik furyasına en son katılan yer.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maldivler Turizm Bakanlığı'nın sanal bir törenle başlattığı Maldivler Sınır Milleri adlı program, ada ülkesini sıklıkla ziyaret eden tatilcileri ödüllendirecek.

1 Aralık'tan itibaren, gezginler ziyaretlerinin süresine ve sıklığına bağlı olarak puan, özel bir durum olması halinde de ekstra puan kazanabilecek.

Ödüllendirme sisteminde üç kademe olacak: Aida (bronz), Antara (gümüş) ve Abaarana (altın).

Şu ana dek yetkililer sadakat "puanlarının" size tam olarak ne kazandıracağı konusunda ağzı sıkı davrandı. Kimisi bunlar sayesinde seyahatin bazı kısımlarında indirim yapılacağı tahmininde bulunurken başkaları puanların seçkin deneyim veya avantajlara erişmek için kullanılabileceğini öne sürüyor.

Nadir ziyaret edilen internet sitesinde sadece şu ifadeler yer alıyor:

Maldivler Sınır Milleri, turizmi teşvik etmeye odaklanan üç kademeli bir sadakat programıdır.
Programa kayıtlı turistler sınırdan geçtikleri her sefer için puan kazanacak. Özel günlerde yapılan ziyaretler için ek puan verilir.
Belli miktarda puan toplayan turistler inanılmaz avantajlarla beraber ayrıcalıklar kazanacak. Bir üst kademeye geçtikçe ayrıcalıklar artar ve avantajlar daha seçkin hale gelir.

Maldivler'in ekonomisi ciddi ölçüde turizme dayanıyor. Ülke, 156 tatil yerinden 146'sının (yüzde 94'ünün) 2020 ekiminin sonuna kadar hizmet vermeye başlamasını amaçlayarak sınırlarını Temmuz ortasında yeniden açtı.

Britanyalılar, Maldivler'e gidebilseler de ülkeye vardıklarında sonucu negatif bir Kovid-19 PCR testi sunmaları ve söz konusu testin sonucunun da kalkıştan en fazla 72 saat önce çıkmış olması gerekiyor.

Turistlerin, Maldivler'e gitmeden 24 saat önce Gezgin Sağlık Beyanı formu doldurmaları da şart.

Ülkeye varışta ateş ölçümleri ve tarama prosedürleri uygulanmakta, şüpheli Kovid-19 vakalarını tecrit etmek için karantina tesisleri de kurulmuş.

Fakat Maldivler ne Ulaştırma Bakanlığı'nın "seyahat koridorları" listesinde, ne de Dışişleri Bakanlığı'nın "güvenli" ülkeler listesinde yer alıyor. Bu da standart seyahat sigortasının ziyaretçileri kapsamayacağı ve Maldivler'den Birleşik Krallık'a dönenlerin iki hafta boyunca karantinada tutulmalarının gerekeceği anlamına geliyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU