İran'da hastanelerde yer kalmadı, can kayıpları artarak devam ediyor

İran Koronayla Mücadele Kurulu Bilim Komitesi Üyesi Dr. Muradi, ülkede yeni tip koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle söz konusu salgına yakalanan hastaların tedavi edildiği hastanelerde yer kalmadığını söyledi

İran’da koronavirüs artışı nedeniyle hastanelerde yer kalmadı / Fotoğraf: İRNA

İran basınına Koronayla Mücadele Kurulu Bilim Komitesi Üyesi Dr. Muradi, koronavirüse yakalanan ve hayatını kaybedenlerin sayısının özellikle başkent Tahran gibi büyük şehirlerde giderek arttığını söyledi.

Durumun endişe verici bir seviyeye geldiğini kaydeden Muradi, "Durum öyle bir seviyeye geldi ki, ağır hastaları hastanelerin kabulü zorlaştı. Sağlık merkezlerinde koronavirüse yakalanan hastaları yatıracak yer kalmadı" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Önlem alınmazsa hastane koridorları hastalarla dolacak"

Tahran gibi büyük şehirlerde salgınla mücadeleyle ilgili sınırlamaların yeniden uygulamaya geçirilmesi gerektiğini dile getiren Muradi, "Şehirler arası geçiş, kalabalık mekanların kapatılması, uzaktan çalışma ve toplu taşıma araçlarının durumu gibi konular tekrar ele alınmazsa gelecek haftalarda, hastane koridorlarının Kovid-19 hastalarıyla dolduğu sağlık çalışanlarını zora sokacak hasta ve ölü sayısının hızla artacağı günlerle karşılaşacağız" uyarısında bulundu.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bini geçti

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte 183 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 3 bin 582 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 26 bin 169'a, vaka sayısının da 457 bin 219'a çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 93'ünün durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşenlerin sayısının da 380 bin 956'ya ulaştığı bilgisini verdi.

Erken 'normalleşme' adımları salgının tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu 

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden İran'da ekonomik kaygılar nedeniyle atılan erken 'normalleşme' adımları salgının tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU