HDP'ye yönelik 6-8 Ekim operasyonu sorulan Davutoğlu, "Öcalan'ın mektubunu" hatırlattı: Kimse iktidarın izni olmadan bota binip İmralı'ya gidemez değil mi?

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Gelecek Partisi'ni ziyaret ederek Ahmet Davutoğlu'yla görüştü. Görüşme sonrası gündem HD'lilere yönelik başlatılan "Kobani" operasyonuydu

Fotoğraf: Periscope

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün Gelecek Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret ederek genel başkan Ahmet Davutoğlu'yla görüştü.

İki lider, ziyaret sonrası kameraların karşısına geçti. 

"Yoksulluğun arttığı bu dönemde" yeni seslere ihtiyaç olduğunu söyleyen Davutoğlu, siyasi sorunların istişare yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti.

DP Genel Başkanı Uysal ise Davutoğlu'yla görüşmesinde Türkiye'nin derinden nefes almaya ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini vurgulayarak, ülkenin en zor seçimini yapacağı sürece girdiğini savundu.

''Yeni başbakanken mücadeleye başladım''

Bir gazeteci Davutoğlu'na 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili gözaltına alınan HDP'lilere destek vermesinin başbakanlığı döneminde yaptığı konuşmayla çelişip çelişmediğini sordu.

Bir aylık başbakanken kamu düzenini tesis etmek üzere net ve kararlı bir mücadele yürüttüğünü söyleyen Davutoğlu, sadece PKK'ya değil IŞİD ve DHKP/C ye karşı da aynı mücadelenin verildiğini kaydetti. Başbakanlığı bıraktığında Türkiye'de hiçbir hendek ya da barikatın kalmadığına işaret eden Davutoğlu, "Oranın halkı bilir ki kamu düzenini tesis ederken tek bir vatadaşın mağdur edilmesine göz yummadık" dedi.

''2 uç kutup''

Ülkede iki uç kutbun varlığından bahseden Davutoğlu, "Bir kutup özgürlükler adına konuştunu iddia ediyor, kamu düzenini yok sayarak yeni bir düzen ihdas etmek istiyor ve özgürlükleri istismar ediyor. İkinci kanat kamu düzeni sağlamak adına bütün özgürlüklerin kısıtlandığı, hukukun araçsallaştırdığı, bir tutum tedbirleri almayı doğal görüyor. Biz birinci uç noktaya karşı kamu düzenini temsil ediyoruz. Ama bunu yaparken ikinci ifrata düşmedik. Sivil toplumun gözardı edildiği hukuku yok edildiği bir düzene de karşıyız" ifadelerini kullandı.

Öcalan'ın mektubunu hatırlattı

"6-7 ekimde mücadele etmiş başbakan olarak diyorum samimiyseniz 6 yıl öncesine gitmenize gerek yok. Geçen yıl terörist Osman Öcalan devlet kanalına çıkabilmiştir" diyen Davutoğlu, "Onu kim televizyona çıkardıysa onu önce bir gözaltına alın bakalım. Hiçbir izni olmayan, yasal olarak da İmralı'ya gitmesi mümkün olmayan bir akademisyeni Öcalan'a gönder, gönderdiğin yetmiyormuş gibi bu akademisyen çıkıp açık bir şekilde Cumhur İttifakı'na destek veren açıklamayı paylaşsın… Herhalde iktidardakilerin izni olmadan kimse bota binip gidemez" şeklinde konuştu.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU