Kanada Başbakanı Trudeau'dan koronavirüsle mücadeleye 400 milyon dolarlık "insani yardım" sözü

Ekonomik zorluk yaşayan ülkelerin borç yükünün hafifletilmesi gerektiğini söyleyen Trudeau, "Yoksulluk, eşitsizlik, iklim değişikliği gibi küresel zorlukları ele alan salgın öncesi ekonomik sistemleri için çabalarımızı hızlandırmak için bu bir şans" dedi

Justin Trudeau / Fotoğraf: AFP

Kanada Başbakanı Trudeau, ülkesinin dünya çapında yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında 400 milyon dolarlık insani yardım yapacağını açıkladı.

Başbakan Trudeau, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etti. 

Dünya sahnesinde aktif rol almak istediğini aktaran Trudeau, görüşmede ülkesinin koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 400 milyon dolarlık "insani yardım" yapacağını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trudeau, yapılacak yardımın dünyanın her köşesine ulaşacağını ve koronavirüsü ortadan kaldırmak için çabalayacaklarını belirtti.

Ekonomik zorluk yaşayan ülkelerin borçları hafifletilmeli

Ayrıca Kanada'nın önümüzdeki yıllarda daha fazla yardım yapacağını ifade eden Trudeau, salgından kaynaklı ekonomik zorluklar yaşayan ülkelerin borçlarını hafifletilmesi için çabalayacağını dile getirdi. 

Trudeau, G7, G20 ve Dünya Bankası gibi daha büyük forumlarda zor durumda olan ülkelerin seslerinin duyulmasına katkıda bulunacağına vurgu yaptı.

Salgın öncesi ekonomik sistemler için çabaları hızlandırmanın bir şans olduğunu kaydeden Trudeau, devamında şunları söyledi:

"Yoksulluk, eşitsizlik, iklim değişikliği gibi küresel zorlukları ele alan salgın öncesi ekonomik sistemleri için çabalarımızı hızlandırmak için bu bir şans. Biz dünya genelinde ve sektörler arasında güçlü, koordineli bir müdahalenin gerekli olduğuna inanıyoruz."

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU