Dilipak: Birileri LBGT’lilere gösterdiği anlayışı bize göstermedi

"Ötekilere pozitif ayırımcılık, bize mahkemeler düştü"

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, hakkında yapılan suç duyurularına “Birileri LBGT’lilere gösterdiği anlayışı bize göstermedi” diyerek sitem etti.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında kendisi hakkında açılan davaları yazdı:

Biliyorsunuz Halkın Kurtuluş Partisinden bazı illerde ve ilçelerde hakkımda suç duyurusunda bulunuldu, “AKP’nin Papatyaları” yazısından dolayı. Ve ben de o konu ile ilgili 81 sayfalık yazılı savunmamı savcılığa sundum. AK Parti Kadın Kolları Başkanları 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu, o konudaki ifademi de Ekimin ilk haftasında hem yazılı ve hem de sözlü olarak yapacağım inşallah. AK Parti’nin aynı konudaki tazminat davasına karşı da iki bölüm halinde 150 sayfaya yakın yazılı beyanımı mahkemeye göndermiştim. Bu dava dilekçesi ve suç duyuruları ile bunlara verdiğim ve vereceğim cevapları www.dilipak.com sitemde bulabilirsiniz. Konuyla ilgili yazılarım da “Youtube” sayfasında.

Halkın Kurtuluş Partisi İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara karşı “fahişe” benzetmesinde bulunduğum iddiası ile suç duyurusunda bulunuyor örgütlü oldukları illerde. “Yeni Normal Dönem”de artık Sosyalistlerin gözü Rusya ve Çin’de değil, kapitalist dünyada. Bunlar da “Zamane sosyalistleri”nden birileri artık “Tek yol devrim”i bıraktılar, LGBT’cilik yapıyorlar. Biliyorum her Sosyalist böyle değil. Her sağcının da sözleşmeye karşı çıkmadığı gibi.

50 yıldır gazetecilik yaptığını söyleyen Dilipak, şunları yazdı:

Sağda-solda birileri LBGT’lilere gösterdiği anlayışı bize göstermedi. Ötekilere pozitif ayırımcılık, bize mahkemeler düştü bu paylaşımda. Hani Basın Özgürlüğü, Demokrasi diyordunuz! 

Ne olmuştu?

AK Parti'nin 81 ildeki kadın kolları başkanlıkları, Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın kadınlara yönelik hakaret içeren köşe yazısı nedeniyle 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu. 

"AKP'nin papatyaları"

Dilipak tepkilere neden olan yazısında "ANAP'ı o ‘Papatyalar', o ‘Lale Devri çocukları' bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP'nin ‘Papatyaları'(!?) bitirecek bu gidişle" ifadelerine yer vermiş ve şunları söylemişti:

AK Parti içindeki AKP'liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP'liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor. Kem alat ile kemalat olmuyor. Haram para ile hayır olmayacağı gibi..

"Fahişe" hitabı

Akit yazarı devamla "AK Parti içindeki AKP'liler, FETÖ'nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum 'Yeşil Sermaye' de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadelerine yer verdi.

KADEM ve Fatma Şahin'e eleştiri

Köşe yazısında İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına da değinen Dilipak, ‘felaket' olarak nitelendirdiği sözleşmenin sorumlusunu Fatma Şahin olarak gösterdi ve ekledi:

Şahin hâlâ bu yönde genelgeler yayınlıyor. Toplumdaki öfke konusunda sanırım bilgi sahibi değil. KADEM bir, Fatma Şahin iki. KADEM aile ile yakın ilişkisi sebebi ile daha öncelikli olarak akla geliyor.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU