Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Aliyev, Guterres'e Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmalara ilişkin bilgi verdi

Fotoğraf: AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Guterres'e Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

Saldırılarda asker ve sivil can kayıpları yaşadıklarını bildiren Aliyev, Azerbaycan'ın savunma amacıyla karşı saldırıya geçtiğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ermenistan yönetiminin müzakere sürecini bilinçli şekilde bozduğunu, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın "Dağlık Karabağ Ermenistan'dır" yönündeki açıklamasının sürece ciddi darbe vurduğunu belirten Aliyev, şunları söyledi:

Dağlık Karabağ sorunu, yalnızca uluslararası hukuk kuralları ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde, Ermenistan ordusunun işgal altındaki topraklardan derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmesini talep eden ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözülmelidir.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışma

Sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini Ermenistan'dan kurtarmıştı.

Ermenistan da ülkede sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan ettiğini açıklamıştı.

Azerbaycan ise bazı şehirlerde savaş hali ilan etmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU