Çocuğa istismardan tutuklanan tarikat şeyhinden müritlerine mektup: İstanbul Sözleşmesi yüzünden bu durum oldu

"Uyuşturucu bağımlısı birinin bozuk aile yapısının korunması için yaptığımız merhameten yardımlar ihanet ve komplo olarak geri dönmüştür"

Fotoğraf: YouTube

Kamuoyunda “Uşakki Tarikatı Şeyhi” olarak bilinen ve müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Fatih Nurullah lakaplı Eyüp Fatih Şağban, müritlerine bir mektup yazdı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Şağban, müritlerine gönderdiği mektupta suçsuz olduğunu iddia etti ve İstanbul Sözleşmesi'ni suçladı.

Şağban’ın mektubu şöyle:

İcazet töreni öncesinde böyle meşum bir olay yaşanması fakiri üzmüş, yeni halife kardeşlerimizin boynunu bükmüştür. Bütün halifelerimiz, rehber ve zakirlerimiz vazifelerine devam ederek yokluğumuzu hissettirmemesi temennimizdir. Hacı Bayram Külliyemizin tamamlanması ricamızdır. Bize gelince…

Aklıma Ahmet Yesevi Hazretleri geldi. 63 yaşından sonra yer altına inmiş ve bir daha ışığı görmemiş. Kendimi şartladım. Çıkarsam hizmetinize devam edeceğim. Sizi üzecek bir şey yapmadım. Komployla karşı karşıyayız. Uyuşturucu bağımlısı birinin bozuk aile yapısının korunması için yaptığımız merhameten yardımlar ihanet ve komplo olarak geri dönmüştür. Kızlarını bize teklif etmişler. Bizim de “Yaşı 18'e geldiğinde belki olur” demekliğimiz olmuştur. Telefondaki konuşmalarda, yapmadığımız fiileri bize zorla teyit ettirmek istemişler ve ayrı ayrı para talep etmişlerdir. (70.000 TL) Telefondaki “yapmayın – etmeyin” ricaları böyle bir sonucun doğmaması içindir. Ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi'ndeki beyan esas alınarak, bu durum zuhur etmiştir.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU