Yeni anket: Britanyalıların yüzde 68'i "Prens Harry ve Markle'ın kraliyet unvanları alınmalı" diyor

Çoğunluk ayrıca düşesin ABD siyaseti hakkında yorum yapmaması gerektiğine inanıyor

36 yaşındaki Harry ve 39 yaşındaki Meghan, iki yıl önce evlenmişti (AFP)

Yeni bir ankete göre, Britanyalıların üçte ikisinden fazlası kraliyet yaşamından ayrılmalarının ardından Sussex Dükü ve Düşesi'nin unvanlarının ellerinden alınması gerektiğine inanıyor.

Tatler dergisi için yapılan çalışma, katılımcıların büyük çoğunluğunun, Amerikan vatandaşı olan Meghan Markle'ın ABD siyaseti hakkında yorum yapmaması gerektiğine inandığını da gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırma danışmanlığı şirketi Savanta Comres tarafından geçen ay yapılan ve Britanyalı 4 bin 174 yetişkinin katıldığı ankette, yalnızca soru sorulduğunda görüş belirtenlerin sonuçlarına yer verildi.

Veriler, Britanyalıların yüzde 68'inin, Sussex Dükü ve Düşesi unvanlarının çiftten alınması gerektiğini düşündüğünü gösterdi.

Bu arada katılımcıların yüzde 63'ü, Meghan'ın ABD siyaseti hakkında yorum yapmaması gerektiğini söylerken, yüzde 35'iyse düşesin “bir gün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olmak istediğine” inandığını belirtti.

Bulgular, dük ve düşesin Time 100 (Time dergisi tarafından her yıl yayımlanan ve dünyadaki en etkili 100 kişinin sıralandığı liste -ed.n.) için çekilen bir videoda yer alarak Amerikalıları yaklaşan ABD seçimlerinde oy kullanmaya çağırmalarının ardından ortaya çıktı.

Meghan videoda şu ifadeleri kullanıyordu:

Her 4 yılda bir bize aynı şey söylendi: 'Bu hayatımızın en önemli seçimi'. Ama bu öyle.
Oy kullandığımızda değerlerimiz eyleme geçiyor ve sesimiz duyuluyor. Sesin, senin önemli olduğunu hatırlatıyor. Çünkü sen yapıyorsun. Ve duyulmayı hak ediyorsun.

ABD vatandaşı olmayan Harry bu yıl oy kullanamayacağını söyledikten sonra, kraliyet mensuplarının normalde siyaseten tarafsız kalmaları beklendiğinden Birleşik Krallık'ta hiçbir zaman oy kullanmadığını belirtti.

Belirli bir adayı desteklememelerine rağmen, bazıları kraliyet çiftinin videosuna gücendi. Piers Morgan da bunlardan biriydi ve Harry'yle Meghan'ın "kraliyet tarafsızlığını arsızca umursamamaları" sebebiyle kraliyet unvanlarının "ellerinden alınması" gerektiğini söyledi.
 


ABD Başkanı Donald Trump da bir canlı basın toplantısı sırasında çiftin açıklamasına itiraz etti.

Kendisine Meghan sorulduğunda Trump "Onun hayranı değilim. Harry'ye bol şans diliyorum, buna ihtiyacı olacak" dedi.

Anketin tüm sonuçları, Tatler'in perşembe günü basılı ve dijital olarak yayımlanacak kasım sayısında yer alacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU