Davutoğlu: Ülkenin bir aile şirketi gibi yönetilmesine sessiz kalmayacağız

Kongrelere devam eden Gelecek Partisi lideri Davutoğlu bugün Adıyaman’daydı. Davutoğlu yine hükümeti eleştirdi

Ahmet Davutoğlu / Fotoğraf: Gelecek Partisi Basın

İl kongrelerine devam eden Gelecek Partisi, Adıyaman kongresini de gerçekleştirdi.

Partinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu, Adıyaman'daki partililere koronavirüs tedbirleri kapsamında telekonferans yöntemiyle seslendi.

'Refahın ve milletin alın terinin, birikimlerinin hunharca çarçur edilmesine seyirci kalmamak için yola çıktıklarını' kaydeden Davutoğlu, "Bu ülkenin bir aile şirketi gibi yönetilmesine sessiz kalmayacağız dedik ve kalmadık. Ülkenin hukuk devletinden tamamen uzaklaştırılmasına, sistemik yolsuzluklar ülkesi olmasına sessiz kalmayacağız dedik ve kalmadık" dedi.

"Allah aşkına, sizler şaha kalkmış bir ekonomiyi hissediyor musunuz?"

İktidarda kalmaktan başka hiçbir derdi olmayan bir koalisyon iktidarın olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Ekonomimiz gözümüzün önünde çok ağır bir krizin içinden geçiyor ama bu koalisyon iktidarı krizin varlığını bile kabul etmiyor. Sayın Erdoğan bırakın krizi, ekonomimizin şahlandığını söylüyor. Allah aşkına, sizler şaha kalkmış bir ekonomiyi hissediyor musunuz? Kıymetli AK Partili, MHP'li kardeşlerim sizler zirvede bir ekonomi hissediyor musunuz" diye konuştu.

"Faizi düşüreceğiz diye yola çıkanlar ha bire faiz artırıp duruyorlar"

Erdoğan'ın "Yetkiyi verin, faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz" sözünü hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

Evet gördük. Tam bir felaket. Sonuçta işte geçen hafta gördünüz, faizi düşüreceğiz diye yola çıkanlar ha bire faiz artırıp duruyorlar. Daha ne kadar artıracaksınız faizleri; sebep olduğunuz ekonomik yıkımı ortadan kaldırmak için? Madem faiz düşünce enflasyon düşüyordu ne diye ha bire faiz artırıp duruyorsunuz? Bu palavralarının hesabını verecek bir Allah’ın kulu var mı bu koalisyon iktidarında? Evet, çıkıp dürüstçe “biz batırdık, biz ekonominin e’sinden bile anlamıyoruz” diyecek misiniz? En azından bu milletten bir özür dilemeyecek misiniz?

"Her gün akıl almaz insan hakları ihlalleri ortalığa saçılıyor"

En az ekonomideki felaket kadar bir felaketinde demokrasi, adalet ve hukuk sisteminde yaşandığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Artık demokrasimizin kangren haline getirilen dev sorunlarını konuşamaz olduk. Ülkemizin doğu ve güneydoğusunda milyonlarca insanın seçme ve seçilme iradesi ellerinden alınmış durumda. Kürt Meselesi tıpkı bu iktidarın yok saydığı ekonomik kriz gibi yok sayılıyor. Telaffuz bile edilmesine tahammülleri yok. Darbe artığı anayasa krizimiz olduğu gibi duruyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi her Allah’ın günü başka bir felakete yol açıyor. Her gün akıl almaz insan hakları ihlalleri ortalığa saçılıyor. İddialar akıl alır gibi değil. Bir gün işkence haberleri diğer gün kaybolan vatandaşlar. Bütün bunlar yaşanırken İçişleri Bakanı Anayasa Mahkemesi’ne ve başkanına saldırıp duruyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU