Öldürdüğü kızının parçalarını derin dondurucuda saklayıp ardından ormana atan döner ustası babaya 24 yıl hapis

Kızı Didem Uslu’yu öldürdükten sonra cesedini parçalayarak bir süre derin dondurucuda saklayan ve daha sonra ormana atan Hakan Uslu, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Uslu için haksız tahrik indirimi uyguladı

Didem Uslu cinayetinde babaıs Hakan Uslu, mahkum oldu / Fotoğraf: AA

Edirne’nin Keşan ilçesinde 9 Ocak 2019'da ormanlık alana kozalak toplamaya giden bir kişi bir gazete kağıdına sarılı halde kesik bir insan kolu buldu.

Durumu bildirmesi üzerine güvenlik güçlerince DNA incelemesi yapılan kolun yine Keşan’da bir gece kulübünde oryantal olarak çalışan Didem Uslu’ya ait olduğu tespit edildi.

Yapılan incelemede ormanlık alanda Uslu’ya ait olduğu tespit edilen diğer uzuvlar da bulundu.

Uzuvların gayet dikkatli ve düzgün kesilmesinden şüphelenerek döner ustası babası Hakan Uslu’yu izlemeye alan güvenlik güçleri evlerinde yapılan aramada cinayete dair izler bulunca hem Uslu hem de eşini gözaltına aldı.

Polis sorgusunda suçu itiraf eden Hakan Uslu, 14 Aralık 2019 günü eve alkollü gelen kızıyla tartışma yaşandığını, annesine hakaret etmesi üzerine başlayan tartışmada kendisini kaybederek onu boğduğunu söylediği iddia edildi.

Uslu’nun cinayetin ardından cesetten kurtulmak için önce parçalara ayırdığını, ardından ormana atmadan önce bir süre derin dondurucuda sakladığını itiraf ettiği de öne sürüldü.

"Tutukluluğum nedeniyle aile birliğim dağıldı" diye savunma yaptı

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davada tutuklu olarak yargılanan Hasan Uslu, hakkındaki karar açıklandı.

Uslu, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, tutuksuz yargılanan anne Satı Uslu ise duruşmaya katılmadı.

Hakan Uslu, duruşmada kızını öldürmediğini savunarak,  yaşı ve kronik hastalıkları nedeniyle cezaevinde Kovid-19 tehlikesi altında olduğunu söyleyerek, tahliyesini talep etti.

Verilecek karara saygılı olduğunu ifade eden Uslu, "20 aydır tutukluyum. Tutukluluğumdan dolayı aile birliğim dağıldı. İşlerimi de devam ettiremedim" dedi.

Mahkeme, Hasan Uslu’nun "alt soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Heyet, sanık hakkında "haksız tahrik" hükümleri uygulayarak cezayı 24 yıl olarak kararlaştırdı.

Anneye suçu bildirmemekten suç duyurusu

Heyet, ayrıca sanığın eyleminden sonraki davranışları nedeniyle cezasında başkaca indirim uygulanmamasına karar verdi.

Didem Uslu’nun annaesi Satı Uslu'nun, delil yetersizliği nedeniyle beraatine karar verilirken, hakkında "suçu bildirmeme" suçundan savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırdı.

 

Independent Türkçe / AA

DAHA FAZLA HABER OKU