Kahramanmaraş'taki bir Kur'an kursunda öğrenciye şiddet: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş soruşturma talimatı verdi

Elbistan Kaymakamlığı, konuyla ilgili idari ve adli tahkikatın başlatıldığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Bedirefendi Kur’an kursunda çekildiği belirtilen görüntülerde Kur’an kursunda yatılı kalan çocuğa bir kişinin şiddet uyguladığı görüldü.

Kimliği belirlenemeyen kişinin, elindeki terlikle küçük çocuğa vurması dışarıdaki bir kameraya yansıdı.

 

Görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu görüntüler az önce memleketim Elbistan'daki Bedirefendi Kuran kursunda çekildi. Diyanete bağlı kuran kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk'e hakaret eden Diyanet İşleri Başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver."

 

Erbaş talimat verdi

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda konunun takipçisi olacağını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bugün sosyal medya ve farklı mecralarda yayınlanan ve Kahramanmaraş Elbistan İlçemizdeki bir Kur'an Kursu'nda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim. Gözaydınlığımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik onların onurunu hiçe sayan, haklarına göz diken ve şiddete başvuran hiçbir anlayış asla tasvip edilemez. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım." açıklamasında bulundu.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU