Avengers: Endgame sürprizi, gözlerden kaçan Mjölnir detayını ortaya çıkardı

Filmin en sevilen sahnelerinden biri hayranların tahmin ettiğinden daha fazla şey söylüyor

Endgame'in son savaş sahnesinde kısa süre önce Kaptan Amerika'nın kalkanına dair yeni bir hata bulunmuştu (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni’nin ikonik filmi Avengers: Endgame’in vizyona girmesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen filmin içindeki detaylara dair tartışmalar devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin içinden özel pek çok anı çıkarmak mümkün olsa da Kaptan Amerika’nın Thor’un çekici Mjölnir’i eline aldığı an herhalde pek çok kişi açısından bu listenin başında yer alır. 

Inverse'ün haberine göre bir Endgame hayranı ikonik sahneye dair fark ettiği detayı Reddit’te paylaştı. Hayran paylaşımında Mjölnir’i Kaptan Amerika ve Thor’un farklı biçimde tutmalarını kıyasladı. 

Thor çekicini çağırdığında, elini güvenle uzatır ve onu havada yakalar. Öte yandan Steve Rogers, sanki darbeyi hafifletmeye çalışıyormuş gibi kolunu geri çeker.

Peki bu fark neyi açıklıyor? Birkaç farklı olasılık mevcut. Anlatı açısından bakınca Mjölnir yüzüne doğru gelirken Kaptan Amerika’nın biraz ürkmesi mantıklı görünüyor. Nihayetinde o silaha alışkın değil ve bir süper kahraman da olsa o bir Tanrı değil. 

 

 

Karşılaştırma yapıldığında Thor onu kavramakta çok rahattır ve hiç titremez.

Hayranlardan birinin belirttiği gibi Chris Evans’ın canlandırdığı Kaptan Amerika kas hafızasını çalıştırıyor da olabilir. Kaptan kalkanını her yakaladığında ufak da olsa bir geri tepme olur. Belki de kahraman son Marvel filminde kendine en doğal gelen şeyi yaptı.

Her ne kadar detayı yakalamak dikkatli olmayı gerektirse de bu küçük ayrıntı filmi güzel kılan katmanlardan yalnızca biri.  

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU