HDP'li belediye başkanı "hizmet ettirmiyorlar" dedi ve partisinden istifa etti

Ağdır'ın Hoşhaber Belediye Başkanı Ahmet Karasu, partisinden istifa ettiğini duyurdu

Ahmet Karasu / Fotoğraf: Hoşhaber Belediyesi

Iğdır'ın Hoşhaber beldesinin Belediye Başkanı Ahmet Karasu, yaptığı yazılı açıklamada, partisinden istifa ettiğini, kalan görev sürecinde ise vatandaşlara ayrım yapmadan hizmet edeceğini belirtti. 

Halka hizmet etmek amacıyla çalıştığını fakat bu çabalarının HDP içerisindeki bazı kişileri rahatsız ettiğini aktaran Karasu, şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Belediye başkanı seçildiğim Halkların Demokratik Partisi'ne ve halkımıza seçim döneminde ve sonrasında bütün söylemlerimde tek bir şey söyledim: 'Halkıma hizmet edeceğim'. Bu bağlamda gecemi gündüzüme katarak elimden geldiğince halkımıza ayrım gözetmeksizin hizmet etmeye çalıştım. Bu çabalarım gerek parti içinde, gerekse kişisel çıkarlarına dokunduğum bazı çevreleri rahatsız etti."

"Bu işi fazla uzatmanın anlamı kalmadı"

"Yapılan eleştirilerin, hakaretlerin ve iftiraların haddi var hesabı yok" ifadesini kullanan Karasu, "Uzun zamandır düşünce olarak ayrılık yaşadığım ve kopan iletişimimiz üzerine artık bu işi fazla uzatmanın bir anlamının kalmadığı kanaatine vardım" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi'nden kendi isteği ile istifa ettiğini belirten Karasu, kalan görev süresinde bağımsız olarak halka ayrım gözetmeksizin hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU