Netanyahu'nun bavullara doldurduğu kirli çamaşırlarını Beyaz Saray'a götürerek yıkattığı ortaya çıktı

Washington Post'a konuşan bir görevli, "Kirli çamaşırlarını bize yıkatmak için valize doldurup getiren tek lider Netanyahu. Yaptığı birçok ziyaret sırasında anladığımız üzere bunu bile bile yapıyor" dedi

Netanyahu, Trump'ın görev süresi sırasında Beyaz Saray'a birçok kez ziyaret gerçekleştirdi (AA)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ziyaretlerinde yanında götürdüğü kirli çamaşırları Beyaz Saray'da görevli personele yıkattığı ortaya çıktı.

Washington Post "Netanyahu, kelimenin tam manasıyla, kirli çamaşırlarını Washington'a getiriyor" başlığıyla verdiği haberde, İsrailli liderle ilgili dikkat çeken bir alışkanlığı gündeme getirdi.

Konuya dair bilgi sahibi yetkililere dayandırılan haberde Netanyahu'nun yıllardır Washington'a yaptığı ziyaretlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın konukevinde görevli personel arasında bir konuda şöhretli olduğu belirtildi: "Kirli çamaşırlarla dolu çantalar ve valizler."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Başbakanı'nın giysileri, ABD'ye kısa ziyaretleri sırasında ihtiyaç duyacak tüm yabancı liderler için hazır bulundurulan hizmet kapsamında Amerikalı personel tarafından ücretsiz yıkanırken, adını saklı tutmak kaydıyla konuşan bir yetkili, "Kirli çamaşırlarını bize yıkatmak için valize doldurup getiren tek lider Netanyahu. Yaptığı birçok ziyaret sırasında anladığımız üzere bunu bile bile yapıyor" dedi.

İsrail Büyükelçiliği: "Normalleşmeyi baltalama çabası"

Öte yandan İsrail'in Washington Büyükelçiliği yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu'nun "kirli çamaşırlarını yıkattığına" dair haberin, İsrail'in yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'le imzaladığı normalleşme anlaşmasına "gölge düşürme" niyeti taşıdığını savundu.

"Bu temelsiz ve saçma iddialar, geçen hafta salı günü Başkan Trump'ın Beyaz Saray'da aracılık ettiği tarihi barış zirvesinde Başbakan Netanyahu'nun elde ettiği muazzam başarıyı küçük düşürmeyi amaçlıyor" ifadesini kullanan büyükelçilik, Netanyahu'nun çamaşır temizleme ihtiyaçlarının son zamanlarda yaptığı ziyaretlerde çok az olduğunu belirtti.
 


Ülkesinde de bu nedenle tartışma konusu olmuştu

Bu arada bazı İsrailli yetkililer, Netanyahu'nun Amerikalı ev sahiplerinin çamaşır temizleme hizmetlerini aşırı kullandığı iddiasını reddetse de İsrail Başbakanı'nın geçmişte de bu tarz suçlamalara maruz kaldığını kabul etti.

İsrail lideri 2016'da ülkesindeki bilgi edinme özgürlüğü yasası kapsamında çamaşır hizmetleri faturalarının paylaşılmasını önlemek için kendi ofisini ve başsavcılığı dava etmişti. Davaya bakan hakim, Netanyahu'dan yana karar alarak çamaşırhane faturalarının gizli kalmasına hükmetmişti.

 

Independent Türkçe, Washington Post  

DAHA FAZLA HABER OKU