Çiçero ve Türk İşi Dondurma, Londra Türk Filmleri Haftası’nda gösterilecek

İngiltere’de Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte, Dijital Sanatlar Yapımevi’nin 2 filmi izleyicilerle buluşacak

IMDb verilerine göre 2019'un en çok izlenen Türk yapımları arasında Çiçero 3. , Türk İşi Dondurma ise 5. sırada / Fotoğraf: IMDb

İngiltere'nin başkenti Londra’daki Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği “2. Londra Türk Filmleri Haftası”nda Çiçero ve Türk İşi Dondurma, Regent Street Sineması’nda gösterilecek.

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın üstlendiği, Erdal Beşikçioğlu ve Burcu Biricik’in başrollerini paylaştığı Çiçero ile Can Ulkay’ın yönettiği, Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil ve Şebnem Bozoklu’nun başrolünde olduğu Türk İşi Dondurma, 24-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen etkinlikte izleyicilerle buluşacak.

 

 

Çiçero filminde İkinci Dünya Savaşı sürerken Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olarak görev yapan, Çiçero kod adlı İlyas Bazna'nın hayatı konu ediliyor. 

 

Çiçero.jpg
Erdal Beşikçioğlu’nu ajan Çiçero rolünde izlediğimiz film, 26 Nisan Cuma günü İngiltere saatiyle 19:30’da sinemaseverlerle buluşacak / Fotoğraf: Dijital Sanatlar Yapımevi 

 

Filmde Bazna'nın, İngiltere’nin gizli belge ve bilgilerini Hitler Almanya’sına sızdırması sonrası gelişen olaylar ve İlyas Bazna'nın yaptıklarıyla pek çok ülkeyi etkilemesi anlatılıyor. 

 

 

Birinci Dünya Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan biri dondurmacı, diğeri de deveci iki Türk’ün hayatından esinlenerek sinemaya uyarlanan Türk İşi Dondurma filminde ise ülkelerine dönmek isteyen iki yakın arkadaşın yaşadığı çıkmaz beyaz perdeye taşınıyor.
 

Türk İşi Dondurma.jpg
Başrollerinde Ali Atay ve Erkan Kolçak Köstendil'in oynadığı Türk İşi Dondurma, 28 Nisan Pazar günü İngiltere saatiyle 20:30'da gösterilecek / Fotoğraf: Dijital Sanatlar Yapımevi

 

Çanakkale Savaşı sırasında Türkiye'ye dönüp ülkelerine destek vermek isteyen arkadaşların başından geçenler ve yaşadıkları zorluklar konu ediliyor.

 

 

Film, yönetmen Can Ulkay’ın da katılımıyla geçtiğimiz ay, Londra Türk Filmleri Haftası’nın ilk etkinliği olarak, sinema sektörünün temsilcileri ve basın mensuplarına gösterilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU