Yeni Şafak yazarından Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a: Bari bu önerimi dikkate alın

“Dünya bankası ve dünya sağlık örgütüne kulak verin, ‘eğitimde 1 yıl kayıp on yıl sonra milli gelirde yüzde 11 kayıptır’ diyorlar”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Turgay Polat, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek eğitimin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken nasıl yürütebileceğine dair bir öneriyi dile getirdi.

Polat bugünkü köşe yazısında “Sayın bakanım; il ve ilçe bazlı okulları açma önerimiz olmayacak bu belli oldu. Ama bari şu önerimi dikkate alın” dedi ve şunları yazdı:

Bütün okullarda bütün sınıfları 3’e bölün böylece her sınıf en fazla 15 en az 8 olacak şekilde gruplanmış olacak. Sonra her grubu dönüşümlü olarak 1 ay okulda yüz yüze 1 ay evde online şekilde dönüştürerek eğitime başlayın. Böylece bir yılın tamamını kullandığınızda her öğrenci 4 ay yüz yüze 8 ay online ders yapacaktır. Hem de okullar seyreltilmiş olacağında virüs yayılım endişemizde ortadan kalkacaktır. Dünya bankası ve dünya sağlık örgütüne kulak verin “eğitimde 1 yıl kayıp on yıl sonra milli gelirde yüzde 11 kayıptır” diyorlar.

“Şapkamızı önümüze koyup tekrar düşünelim şu an her şeyi yeni normal deyip yaparken sadece eğitimden feragat etmemiz ne kadar doğru?” diyen Polat, yazısını şöyle sonlandırdı:

Bu dönem bize büyük bir fırsat sunuyor; o da zeki ve güzel çocuklarımızı iyi eğitip, eğitimi her şeyin temeline koyup, bu işten üreten nesiller yetiştirerek katma değeri yüksek üretim yapabilen ülke olarak çıkalım. İşte fırsat “kaliteli eğitim her şeyin çözümüdür”. Hadi bunu kaçırmayalım.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU