Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan: Eren Bülbül de benim çocuğum

Berkin Elvan babası Sami Elvan, oğlu ve Eren Bülbül'ü karşılaştıran ve “biri teröristti, diğeri vatan için öldü" diyenlere tepki gösterdi. "Bize hakaret ediliyor" diyen Sami Elvan “Eren Bülbül de benim çocuğum” dedi

Berkin Elvan 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti / Fotoğraf: AA

Gezi Parkı olaylarında 16 Haziran 2013'te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin tutuksuz sanık polis memuru F.D'nin yargılandığı davanın 17. duruşması görüldü.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık F.D, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla görev yaptığı Van'dan katıldı. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan ile kardeşleri de duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı izleyenler arasında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

“Bu ekrandaki katil, bu tetikçi benim çocuğumu vurdu”

Duruşmada esas hakkında beyanı sorulan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, ‘Adalet aradıklarını belirterek şöyle konuştu:

Baskıyla delil karartıldığı bellidir. Oğlumla beni emniyet müdürlüğüne çağırmışlardı ve orada oğluma akıl almaz sorular sordular. Ben fakir olduğum için mi özellikle beni ve çocuğumu seçtiler? Benim çocuğum seçildi. Ve 10 gün sonra evimin arka sokağında ufak tefek çatışmalar oldu. Bu ekrandaki katil, bu tetikçi benim çocuğumu vurdu. Meğerse ben çocuğumu ölüme götürmüşüm.

 

thumbs_b_c_79596ae1c55b3af5aa71b81baad986ed.jpg

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017’de PKK mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül'ün, sosyal medya hesabında yazdığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" ​​​​​​​paylaşımı gündeme gelmişti.Bülbül  "İyi ki varsın Eren" sloganı ile binlerce paylaşım yapılmıştı / Fotoğraf: AA

 

On üç yaşındaki bir çocuğun terörist olamayacağını belirten Sami Elvan, oğlunun Trabzon’da bir terör operasyonu sırasında vurularak hayatını kaybeden Eren Bülbül’le karşılaştırılmasına tepki gösterdi. Baba Elvan şu ifadeleri kullandı:

Eren Bülbül de benim çocuğum. Bir güruh bu iki çocuğu yan yana getiriyor ve 'biri devlet için öldü, biri teröristti' diyor. Bize hakaret ediliyor. Bu 'terörist' kelimesini aklamanız gerekiyor. Ben bu hakkımı istiyorum. Benim çocuğumu sırf fakir, Alevi çocuğu diye öldürdüler. Benim çocuğum terörist olamaz.

“Adalet sağlanırsa ülkenin geleceği de kurtarılmış olacak”

Çocuğunun siyasette kullanıldığını savunan Baba Elvan, 9 ay boyunca hastanede yatarken devlet yetkilileri tarafından aranmadığını söyledi.

Elvan, davanın siyasi bir davaya dönüşmesi nedeniyle mahkemenin çok zor bir karar vereceğini ve adalet sağlanırsa ülkenin geleceğinin de kurtarılmış olacağını dile getirdi. 

“O katil hala görevde”

Anne Gülsüm Elvan da, mahkemenin 17 duruşmadır katili akladığını savunarak, "Her şey açıkça ortada. O katil halen görevde. Ben bunu artık hazmedemiyorum. Suçlu devlettir, suçlu sizlersiniz. Adalet sağlanmalıdır. Bunun başka çaresi yok" dedi.

Duruşmada konuşan Elvan ailesinin diğer bireyleri de, Berkin Elvan'ın masumiyetini kanıtlamak zorunda bırakıldıklarını, Berkin Elvan'ın adının anılmasının bile suç olduğu bir ülkede adalet istediklerini ve bunun kendileri için zor bir durum olduğunu kaydetti.

“Kimsenin ölümüyle ya da yaralanmasıyla hiçbir ilgim yok”

Daha sonra söz verilen sanık polis F.D. ise, suçsuz olduğunu ileri sürerek ifadesinde şunları söyledi:

Baştan beridir avukatların söyledikleri varsayım üzerinedir. Hayali bir dünyadadırlar, ispatlayamadıkları şeyleri söylemektedirler. Başka da söyleyecek bir şeyim yok. Önceki ifadelerimde de söyledim, kimsenin ölümüyle ya da yaralanmasıyla hiçbir ilgim yok.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dava dosyasının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderilmesine karar verdi. Heyet duruşmayı 9 Aralık'a erteledi. 

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU