Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: Erol Bulut ya Kadıköy'e gelecek ya da tekrar Anadolu'ya dönecek

Fenerbahçe, Süper Lig'deki ilk iç saha maçında Hatayspor'la 0-0 berabere kaldı. Spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi

Erol Bulut / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in ikinci hafta maçında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı ligin yeni takımı Atakaş Hatayspor ile 0-0 berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, 16 sezonun ardından iç sahadaki ilk maçını gol atamadan bitirdi.

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin 9 kişi kalan rakibine gol atamadığı müsabakayı değerlendirdi.

Fanatik yazarı Mehmet Demirkol, Süper Lig'in yeni takımı Hatayspor'un geçen hafta son şampiyon Medipol Başakşehir'i mağlup ettiği müsabakayı hatırlatarak, "Hatay’ın geçen hafta Başakşehir’i düşürdüğü tuzak, Erol Bulut’un takımı için fazlasıyla tedirgin edici olmuş" ifadelerini kullandı.

 

20200921_2_44461430_58308086.jpg
Fenerbahçeli Deniz Türüç, karşılaşmanın 82. dakikasında Caner Erkin'in yerine oyuna dahil oldu / Fotoğraf: AA

 

Demirkol'un yazısı şöyle:

Çok yavaş ve risk almadan top çevirip öncelikle kontra vermemek için oynadılar. Hatay, kompakt savunmadan vazgeçmeyince ilk yarıda neredeyse ‘kalesiz’ bir futbol oynandı. Fenerbahçe baskı için çok enerji harcadı ama alan/adam geçen pas denemekten imtina edince iş duvarla paslaşmaya döndü. Hem aceleci hem ağırdılar. Enteresan bir çelişki.

Demirkol, ortaya çıkan sonucun altındaki nedenleri ise şöyle anlattı:

Futbolun temel ilkesi top rakipteyken daralıp topa sahip olunca genişlemek. Daralmalarda çok iyiydiler ama açılırken hiç olmadı. Dolayısıyla bu kadar iyi çıkabilen bir takıma karşı hiç şans vermediler. Kalecisine hiç ihtiyaç duymadan bir maçı bitirmek de sarı-lacivertlilerin çok yaşadığı bir durum değil. 

Öte yandan üretim çok ama çok zayıftı. Son saniyede Sinan’ın kaçırdığı, akan oyunda üretinlen tek pozisyondu. Bu Fenerbahçe’ye yetmez? Özellikle de 8 dakika 10, 16 dakika 9 kişi oynamış bir rakibe karşı bir üçgen kurup ceza sahasına giremiyorsanız bunun altındaki nedenlere bakmak gerekir.

 

20200921_2_44461135_58307679.jpg
Fenerbahçe'nin yeni transferi Enner Valencia, karşılaşmada 90 dakika süre buldu / Fotoğraf: AA

 

Serdar Ali Çelikler: Erol Bulut ya Kadıköy'e gelecek ya da tekrar Anadolu'ya dönecek

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Ali Çelikler, son iki yazısında Erol Bulut'a "Alanyaspor özelliklerinden vazgeç" çağrısında bulunduğunu belirterek, "Erol Bulut acilen Alanya'dan İstanbul Kadıköy'e gelecek ya da tekrar Anadolu'ya dönecek bu kadar net" şeklinde görüş bildirdi.

"Tolga Ciğerci, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Mame Thiam ve Ferdi Kadıoğlu ile ne üretebileceğini düşündün" sorusunu soran Çelikler, yazısını şöyle sürdürdü:

Sinan Gümüş nedir? Bakın ne yapar demiyorum 'nedir' diyorum. Kanat oyuncusu mudur, santrfor mudur? Nedir? Sinan Gümüş ne yapacaktır da kapalı Hatay savunmasını aşması beklenmektedir? 10 Kişi kalan Hatay'a karşı Caner mi çıkmalıdır stoperlerden biri midir? Stoperlerden biri santrfora gönderilmez mi? 9 kişi kalan takıma karşı yaklaşık 10 dakikadan fazla sürede Deniz Türüç ne alaka içeri alınır? Misal Zanka yahut Serdar Aziz oyuna alınıp santrfora atılamaz mı, hatta Frey dahi düşünülemez mi? Uzun santrafor alıp yahut stoperleri ileri gönderip orta deneyeceğine orta yapamayan Novak mı kalır Caner mi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bulut'un maça başladığı ilk 11'den oyunda yaptığı değişikliklere kadar yaptığı her şeyin hatalı olduğunu öne süren Çelikler, şunları kaydetti:

Ama bunlar düzelir. Tehlikeli olan şey şu: Bulut'un mantalitesi. Türkiye'de size karşı en az 25-30 maç kapanacak ve çıkacak takımlara karşı yapmanız gereken tek şey hız. Hızlı oyuncunuz yoksa ki yok, o zaman topu hızlı çevirmelisiniz. Fenerbahçe bu mantalite ile oynarsa ilk 3'ü unutsun. Hız yoksa galibiyet de yok.

 

20200921_2_44461407_58308012.jpg
Sarı-lacivertliler Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray deplasmanına konuk olacak / Fotoğraf: AA

 

Deniz Çoban: Mert Hakan'ın penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru

Fanatik gazetesi yazarı eski hakem Deniz Çoban, karşılaşmanın hakemi Ümit Öztürk'ün kritik kararlar vermek zorunda kaldığını dile getirdi.

Çoban, karşılaşmanın tartışmalı anlarını şöyle yorumladı:

19’da Ribeiro’ya aldatmadan doğru bir sarı kart gösterdi. Aynı Ribeiro 73’te Gökhan’a yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan, kırmızı kart gördü. Pozisyonda umut vadeden atak var. Gökhan Ribeiro’dan sıyrılsa takımı adına önemli bir avantaj elde edecek. O yüzden 2. sarı kartı doğru buluyorum.

81’de Sackey, rakibe ve oyuna saygısının olmadığını gösterir şekilde rakibini omuzundan tutarak durdurdu ve doğru bir sarı kart gördü. 56’da gördüğü sarı kart da doğruydu. Hakem iki sarı kartta da yanılmadı. 

Son dakikalarda Fenerbahçe’nin Mert Hakan’la penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU