Demirtaş: Elinize tutuşturulan hediye poşetleri sizi yargılanmaktan kurtaramayacak

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, avukatı aracılığıyla bazı savcılara mesaj gönderdi

Fotoğraf: Twitter / Selahattin Demirtaş

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı aracılığıyla bazı savcılara "Elinize tutuşturulan hediye poşetleri sizi yargılanmaktan kurtaramayacak" mesajı gönderdi.

Demirtaş, avukatlarından Cahit Kırkazak aracılığıyla bir mesaj yolladı. Kırkazak, bu mesajı sosyal medya hesabından şu ifadelerle aktardı:

Merhabalar, bugün Sayın Demirtaş'ı ziyaret ettim. Demirtaş'ın taraf olmadığı dosyada bir yıldır iddianamesiz olarak tutuklu bulunduğu dosyayı tartıştık. Demirtaş'ın herkese selamları vardı; bazı savcılara da şunu hatırlattı: Bir zamanlar kimi savcılara zırhlı araçlar bile hediye edildi, yine de yargılanmaktan kurtulamadılar. Elinize tutuşturulan hediye poşetleri sizi yargılanmaktan kurtaramayacaktır.

Demirtaş'ın mesajında isim geçmese de bu ifadeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik olarak söylediği ifade ediliyor.

Kocaman, geçen günlerde evlendikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Kocaman'ın yaptığı bu ziyaret HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından Meclis'e taşınmıştı. Beştaş, bu soru önergesinde Kocaman'ın medyaya yansıyan lüks tatilini de gündeme getirmişti.

Beştaş, Kocaman'ın Demirtaş hakkında iddianame hazırlamamasına tepki göstererek Adalet Bakanlığı'na "Yüksel Kocaman'a sağlanan lüks tatil olanağı, Demirtaş ve Yüksekdağ kararlarının bir ödülü müdür?" diye sormuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU