Ankara'da saldırıya uğrayan sağlık çalışanları acil kapısına barikat kurdu

Edinilen bilgiye göre silahlı çatışmada yaralandıktan sonra hastanede ölen bir kişinin yakınları, sağlık çalışanlarına saldırdı

Ankara'da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu.

Olay nedeniyle sağlık çalışanları kendilerini hastanenin bir bölümüne kapatmak zorunda kaldı.

Sağlıkçılar, kapıyı güçlükle tutarken sosyal medyada paylaşılan görüntülerde çığlık seslerinin duyulduğu görüldü.

Edinilen bilgiye göre Keçiören'de yaşanan silahlı çatışmada yaralanan bir kişi, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildikten sonra hayatını kaybetti.

Bunun üzerine hasta yakınları, ölüm nedeniyle hastane acilindeki sağlık çalışanlarına saldırdı.

Sağlık personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin olay hakkında bilgi aldığı ve sağlıkçılara geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

CHP'li vekil: Siyasetçiler, hekimleri hedef göstermekten vazgeçmelidir

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Canları pahasına salgınla mücadele eden hekimleri hedef gösterirseniz, ortaya böyle görüntüler çıkar" ifadelerini kullandı.

 

"İktidar, aklını başına almalı ve toplum nezdinde sağlıkçıların itibarını yükseltecek bir tutum sergilemelidir." diyen Emir, "Yalnız bırakılmak yetmiyormuş gibi sağlık çalışanları bir de hedef gösteriliyor. Siyasetçiler, hekimleri hedef göstermekten vazgeçmelidir" dedi.

TTB'den açıklama:

Yaşananlar hakkında Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) yapılan açıklamada, 'Hekimlik Andı'na bugün sağlık emekçilerinin yeni bir cümle eklemek zorunda kaldığı' kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

 

"Hekimlik Andı'na bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları yeni bir cümle eklemek zorunda kaldı! 'Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim."
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU