Yeni Yüzüklerin Efendisi'nin Galadriel'i, dizinin setini Marvel'la kıyasladı: Daha büyüğü olamaz

J.R.R. Tolkien’in yarattığı evrenin film uyarlamasında Galadriel karakterini Cate Blanchett canlandırmıştı

Clark, Saint Maud gibi yapımlarda da yer aldı (Reuters)

J.R.R. Tolkien’in yarattığı Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nda geçecek ve Amazon’da yayımlanacak dizide Yüzüklerin Efendisi evreninin en çok sevilen karakterlerinden biri olan Galadriel’in gençliğini canlandıracak Morfydd Clark, verdiği yeni röportajda diziye dair konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şubat’tan bu yanan dizinin çekimleri için Yeni Zelanda’da bulunan Clark, NME’ye Zoom bağlantısı üzerinden verdiği röportajda, “Burada kalmam gerektiği çok açıktı. Kesinlikle ev hasreti çekiyorum ama şu anda olup bitenlere kıyasla bu çok küçük bir dert” diye belirtti. 

Yeni çalışmaya başladığınız kişilerle tecride girmek kesinlikle garip. Ama sanırım hepimiz birbirimize aile gibi davranıyoruz. Elbette ara sıra insanlardan rahatsız olsan da yine de onları seversin… çünkü başka bir çaren yoktur. Oyuncu kadrosuyla geçirdiğim bu zamanın sette faydalı olacağını düşünüyorum. Ama açıkçası izleyicilerin tecritten önce ve sonra çekilen bölümleri gözlerimizden anlayabileceğine dair endişe duyuyorum.

Daha önce Cate Blanchett’in canlandırdığı Galadriel karakterinin gençliğiyle izleyicilerin karşısına çıkacak Galli oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlarım (Yüzüklerin Efendisi’ne) bayılır. Üniversiteden Cardiff’e ne zaman dönseler ben de drama okulundan dönsem bir evde üç filmi de arka arkaya izlerdik. Fakat onlara dizide yer alacağımı söylediğimde, 'Gerçekten mi? Bunu dört gözle bekliyorduk ama onun içinde sadece sen olacaksın, bundan pek zevk alamayacağız' dediler. Bunu duymak çok üzücüydü!

Clark ayrıca Orta Dünya’nın kendisi için ne kadar önemli olduğundan ve setin devasa büyüklüğünden bahsetti:

Bu filmler benim için çok ikonik. Aslında buraya geldiğimden beri Tolkien evrenine dair bildiklerimi bastırıyorum. Yüzüklerin Efendisi’ni yaparak muazzam şeyleri düzeltmiş gibi hissediyorum.

Dizide çalışanların sayısı sürekli olarak akıllara durgunluk veriyor. Bir kişinin işi tozun ayak seslerine ve nefese nasıl tepki verdiğini görmekten ibaret! Bu daha önce aklımdan hiç geçmezdi. Marvel gibi bir şey dışında işlerin bundan çok daha büyük olabileceğini düşünmüyorum.

 

Independent Türkçe, NME 

DAHA FAZLA HABER OKU