Listeye giremeyen Aytun Çıray, İYİ Parti'yi eleştirdi: Asıl hedef merkez siyasetçilerin tasfiyesidir

İYİ Parti'nin dün gerçekleştirilen 2. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu'na (GİK) seçilmeyen İzmir Milletvekili Çıray tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi

Aytun Çıray / Fotoğraf: AA

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı, "Millet bizi çağırıyor" sloganıyla dün Ankara Altınpark Anfa'da gerçekleştirildi. 

Genel Başkan Meral Akşener'in bin 289 delegenin tamamının oyunu alarak, tek aday olarak yeniden seçildiği kurultayda, 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri ile 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri de belirlendi. 

"Başarıp başaramadıklarını göreceğiz"

GİK listesine giremeyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, yaşananlara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çıray, "Bu listede asıl hedef merkez siyasetçilerin tasfiyesidir. Demirel'in doktoru.. İsmet Sezgin'in yeğeni.. Ve bendeniz bunun işaretidir. Başarıp başaramadıklarını göreceğiz. Onlar da görecek. Samimiyet ve ilkeler testidir bu" ifadelerini kullandı.

 

"Koltuk onların, adamlık bizim olsun"

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı'ndaki seçimlerden önce partinin il yöneticilerine gönderildiği belirtilen "Tercih Edilmeyecekler" listesi de bazı isimlerin tepkisini çekti.

Bu isimlerden biri de İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk oldu.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Koncuk, listeye tepkisini "İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün yapıldı. Hayırlı olsun. Ben ve Ümit Özdağ, Gİ̇K adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah böyle bir liste dağıtmış. Aday olma ihtimalimiz bile birilerini ürkütmüş! Koltuk onların, adamlık bizim olsun" ifadeleriyle dile getirdi.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) listesi

İYİ Parti'nin "Millet Bizi Çağırıyor" sloganıyla gerçekleştirilen 2. Olağan Kurultayı'nda 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) listesi belirlenmiş, Aytun Çıray, Feridun Bahşi, Behiç Çelik ve Hasan Subaşı gibi isimler listeye girememişti. 

Aydın Adnan Sezgin, Ahmet Çelik, Ayhan Erel, Hayrettin Nuhoğlu ve Aylin Cesur'un aralarında bulunduğu 25 kişi ise yedek üye olarak seçilmişti.

"İlk 75'te de olsa tercih edilmeyecek"ler listesi

Kurultay esnasında delegelere dağıtıldığı belirtilen 10 kişilik "İlk 75'te de olsa tercih edilmeyecek" listesinin altında ise Genel İdare Kurulu üyeliğine aday olmayan İsmail Koncuk ve Ümit Özdağ'ın yanı sıra Yavuz Temizer, Hayrettin Nuhoğlu, Aylin Cesur, Aytun Çıray, Feridun Bahşi, Ayhan Erel, Berna Biçer ve Aydın Adnan Sezgin yer almıştı.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU