Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Hancock: İkinci bir ulusal karantinayı göz ardı etmiyoruz

İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemede kritik aşamada olduklarını belirterek, daha sert tedbirler alabileceklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Matt Hancock, Sky News kanalına açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgınına ilişkin konuşan Bakan Hanckok, "Ulusal karantina gerekliyse harekete geçmeye de hazır olmalıyız. Bunu göz ardı etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaz aylarında bireylerin önlemleri ciddiye almayarak, rahat davrandığını savunan Matt Hancock, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Artık kurallara uymak için herkesin geri dönme vakti geldi. Salgının yayılmasını önlemede dönüm noktasındayız. Bir seçimle karşı karşıyayız. Herkes kurallara uyarsa ve biz de kurallara uymayan kişilere karşı daha sert önlemler alırsak ulusal karantinayı önleyebiliriz ama ulusal karantina gerekliyse harekete geçmeye de hazır olmalıyız. Ben bunu göz ardı etmiyorum. Ancak bunun olmasını da istemiyorum.

 

Matt Hancock Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Reuters.jpg
Matt Hancock / Fotoğraf: Reuters

 

İzolasyon kuralına uymayanlara bin sterlinlik ceza hazırlığı

Yerel kısıtlamalara öncelik verdiklerini ve bu yönde kararlar aldıklarını belirten Sağlık Bakanı Matt Hancock, PCR testi pozitif çıkanların kendilerini evde izole etmesinin "yasal bir zorunluluk" haline getirildiğini ve bu durumu ihlal edenlere ilk etapta bin sterlin, ihlalin tekrarı durumunda ise 10 bin sterline kadar para cezasının verilebileceğini hatırlattı. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Son 4 ayın en yüksek günlük vaka sayısı açıklanmıştı

Avrupa'da Kovid-19'dan en çok ölümün görüldüğü Birleşik Krallık'ta vaka sayısı, ağustos ayından itibaren yükselişe geçmiş, son 4 ayın en yüksek günlük vaka sayısı görülmüştü.

Yeni kısıtlamalar

Ülkenin kuzeyindeki Northumberland, Kuzey ve Güney Tyneside, Newcastle-upon-Tyne, Gateshead, Sunderland ve Durham bölgelerinde artan vakalar nedeniyle cuma günü yeni kısıtlamalara gidilmişti.

Bu bölgelerde yaşayanların hane halkı dışındakilerle sosyalleşmesinin yasaklandığı, yiyecek sektörünün masada müşteri kabul edemeyeceği ve eğlence sektörü mekanlarının saat 22.00'den sonra kapalı olacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Ülkede artan vakalar karşısında 14 Eylül'den itibaren 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU