La Casa de Papel: Lizbon neden İspanya Merkez Bankası'ndaki ekibe katıldı?

Dizinin 4. sezonunda soygun ekibine katılan Lizbon kendini büyük bir ateşe atmıştı

Lizbon daha önce ekibin planlarını çözmeye çalışan bir polis memuruydu (IMDb)

Netflix’in sevilen dizisi La Casa de Papel’in 4. sezonunda Lizbon ya da Raquel Murillo polis nezaretinden kurtulduktan sonra kaçmaya çalışmak yerine soygun ekibine katılarak dizinin hayranlarını şaşırtmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendini büyük bir ateşe atmış gibi görünse de Lizbon’nun bunun için bazı iyi gerekçeleri vardı. Esasen bu Profesör’ün başından bu yana planladığı bir şeydi. Raquel dizinin birinci ve ikinci sezonunda ekibin karşısında yer alıyordu ve soygunu çözmeye çalışıyordu. Daha sonra yakalamaya çalıştığı Profesör’e aşık olunca darphane soygunu bittiğinde onunla kalmaya karar verir. 

Raquel kendisini Lizbon olarak yeniden tanımlayarak Profesör’ün sonraki planlarına dahil oldu. Alicia Sierra’nın kurnaz liderliği sayesinde polis çiftin izini sürdü ve Lizbon resmen tutuklanmadan önce bir süre gizli tutuldu. Lizbon daha sonra kurtarıldı, peki ama bunca çaba ne içindi?

Screen Rant'in haberine göre Lizbon’un (ya da yakalanan başka bir ekip üyesinin) bankaya kaçırılması soygun başlamadan önce düşünülen bir plandı. "Paris Planı" olarak adlandırılan planı Lizbon ve Profesör’ün daha önce tartıştığı gösterilmişti. Profesör, soygun başlamadan önce tam da planın işlemesi için karaborsadan askeri helikopter almıştı. Dolayısıyla Lizbon’u İspanya Merkez Bankası’na getirmek ani bir karar değildi. 

Hayranlar Lizbon’un kaçmasını ya da Profesör’le yeniden bir araya gelmesini bekliyor olabilir ama bu tam oalrak polisin de beklentisiydi. Ancak helikopter planı iyi işledi. Ve Lizbon'un yanı sıra ekibe başka bir üyenin eklenmesiyle iç tehditlerle başa çıkmak için daha donanımlı olacaklar. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU