İçişleri Bakanı Soylu'dan Öztürk'e yanıt: Vesayet dönemi gazeteciliği ile hırsınızın, kibrinizin sizi hiç de doğru olmayan bir tutuma yönlendirdiğini görüyoruz

Bakan Soylu, "Sorumluluktan kurtulamazsınız" başlıklı yazısı nedeniyle Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ü eleştirdi

İçişleri Bakanı Soylu, "Deveye sormuşlar 'Neden boynun eğri?" diyerek Öztürk'ün yazdıklarının yanlış olduğunu savundu / Fotoğraf: AA 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün, "Sorumluluktan kurtulamazsınız" başlıklı yazısına tepki gösterdi. 

Bununla ilgili sosyal medyasında bir açıklama yapan Soylu, Öztürk'ü eleştirerek, "Bundan sonra bakanlığımızın alacağı tüm kararları da onayınızı almak için gazetenizdeki adresinize göndereceğiz" dedi.

''Deveye 'Boynun neden eğri?' diye sormuşlar; 'Nerem doğru ki!' demiş" diyen Soylu, Öztürk'ü "kes - koplaya- yapıştır" mantığıyla gazetecilik yapmakla itham etti.

Öztürk'ün yazısına 'üzülerek' takip ettiklerini ifade eden Soylu, "Sayın Saygı Öztürk, 'kopyala-yapıştır' mantığıyla ve kulaktan dolma birtakım bilgilerle, sadece bizlere karşı husumetinizi dillendirmek için çizdiğiniz çerçeveyi, bugünkü yazınızda da şaşkınlıkla ve üzülerek, takip ettik. Vesayet dönemi gazeteciliği ile hırsınızın, kibrinizin sizi hiç de doğru olmayan bir tutuma yönlendirdiğini görüyoruz. Tabiki buna karışmıyoruz. Bu gazetecilik mesleği ile aranızdaki ilişkidir, tasarruf da sizindir" ifadelerini kullandı. 

"Ancak bugünkü yazınızdaki fitne unsurlarını ve doğru olmayan bilgileri düzeltmek de bizlerin sorumluluğu olduğu için, cevap vermek durumundayız" diyen Soylu, şu ifadelere yer verdi:

"1- Giresun'da şehit olan 5 Jandarma Personelimizin (yazınızda 4 olan) şehit olduğu ilçe Dereli değil, Tirebolu Harşit Çayı'dır. Selin etkili olduğu ilçeler ise Tirebolu Harşit Çayı, Espiye, Dereli (selden dolayı Dereli'de 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir) Doğankent ve bazı yerleşim yerleri ile köylerdir.

2- Yazınızın aksine Dereli kaymakamımız görevden alınmamış yeri değiştirilmiştir. Elazığ'da yaşanan depremden sonra başarılı çalışmalar ortaya koyan Kemaliye Kaymakamımız, Giresun'daki sel felaketinin ardından daha hızlı yol alabilmek ve yaraları daha hızlı sarabilmek için Dereli'ye görevlendirilmiş, Dereli Kaymakamız da Kemaliye'ye görevlendirilmiştir, yani iki ilçe arasında Bakanlığımızın tasarrufu ile becayiş yapılmıştır.

3- Yazınızda “İl Özel İdaresi Müdürü” (!) dediğiniz Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ise yaşanan sel felaketi sonrası görevlendirdiğimiz müfettişlerin talebi doğrultusunda, “kum ve çakıl ocaklarının derelerdeki kontrol edilemeyen faaliyetleri” sebebiyle görevinden alınmıştır.

Anlaşılıyor ki; hasmane tutumunuz, sizi sorumlu gazetecilikten ayırmaktadır. Yıllar sonra mesleğinizde geldiğiniz nokta bu olmamalıydı. Geçmişte İçişleri Bakanlığı mensubu olan iki ağabeyinize danışsaydınız, belki yazınızdaki bu hatalara yer vermezdiniz. Bundan sonra Bakanlığımızın alacağı tüm kararları da onayınızı almak için gazetedeki adresinize göndereceğiz.

Hakiki Saygıyla...''

 

 

 

Soylu, daha önce de Öztürk'ün, Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişi kaleme aldığı yazıya tepki vererek, "Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Saygı Öztürk'ün köşe yazısında şu eleştirilerde bulunmuştu:

"Dere yataklarına yapılan ev ve iş yerleri, altı boşalan menfezleri görmeyen siyasiler, işin kolayına kaçıyor, kaymakamı, alt derecedeki bazı kamu görevlilerini değiştirip sanki görevlerini yerine getirmiş oluyor. Giresun'da 4 askerimizin sele kapılması, toplam 14 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin sorumlusu olarak Dereli Kaymakamı Emre Yeşilbaş gösterildi ve görev yerini değiştirildi. Günümüzdeki kaymakamın güvencesi yok. Atandığı ilçede kaymakamın görev süresi, hizmet bölgelerine göre farklıdır. Ama şimdi atanan kaymakamı AKP yöneticisi beğenmezse sorgusuz-sualsiz görevden alıyor. Kaymakam, siyasetçilerin esiri edildi, üstelik dava açma yolu da tıkalı."

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU