Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunları diyalog yoluyla bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak niyetindeyiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkçe attığı 'diyalog çağrısı' tweetine cevap verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan şunları kaydetti:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık geçmişi olan köklü ve kadim bir devlettir. Hiçbir komplekse kapılmadan, içinden geçtiğimiz tüm süreçleri vakur ve olgun şekilde yürütmekte, ısrarlı provakasyonlara asla aldırış etmemekteyiz.

Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz. Ülkemizin bir damla suyunu da bir karış toprağını da bu vizyonla savunmayı sonuna kadar sürdüreceğiz.

Ne olmuştu?

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşadığı krizde yaptığı sert açıklamalarla sık sık tansiyonu yükselten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından, hem Fransızca hem de Türkçe mesaj paylaştı.

Macron paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU