​Independent Urduca yayın hayatına başladı

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG), The Independent gazetesinin Urduca dilinde yayın yapacak olan independenturdu.com sitesinin bugün yayına başladığını duyurdu.

SRMG, The Independent ile yapılan anlaşma kapsamında, Türkçe, Arapça, Urduca ve Farsça dillerinde haber siteleri açılacağını geçtiğimiz yıl duyurmuş, Ocak ayınca Independent Arabia, bu ay ise Independent Türkçe yayına başlamıştı.

SRMG tarafından bugün yapılan açıklamada, tanınmış gazeteci Bekir Atyani’nin Independent Urduca’nın Genel Yayın Yönetmeni olarak göreve getirildiği bilgisi verildi. İslamabad merkezli sitede, farklı deneyim ve becerilere sahip seçkin bir ekip de görev alıyor.

Bekir Atyani, gazetecilik, medya ve televizyon programcılığı konusunda sahip olduğu güçlü deneyim ve Asya politikaları konusundaki geniş bilgisi ile tanınıyor.

Independent Urduca’nın yayın hayatına başlaması sebebiyle bir açıklama yapan SRMG Yönetim Kurulu Başkanı Abdulrahman er-Ruveyti, “Bu projeyi, The Independent ile yaptığımız medya anlaşmasının üçüncü aşaması olarak başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Er-Ruveyti, “Independent Urduca sitesinin, farklı ve son derece profesyonelce hazırlanmış içeriğe ulaşmak isteyen ve Urduca konuşan geniş bir kitleye hitap edeceğine inanıyoruz. Sitenin bölgemiz ve dünyadaki medya ve içerik endüstrisini zenginleştirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

DAHA FAZLA HABER OKU