Kars Sarıkamış'ta ayının saldırısına uğrayan yaşlı adam zor kurtuldu. Muhtar: İlçenin her tarafında ayı ile karşılaşılabilir

Çevreden yetişenlerin yardımıyla ayıyı uzaklaştırmasıyla kurtulan Abdullah Özden’in vücudunda kırıklar ve pençe darbelerinden derin yarıklar oluştu. Muhtar Mehmet Kılıç da saldırının yaşandığı Sarıkamış’ta artan ayı sayısından şikayet ederek, önlem istedi

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’ne bağlı Şehitler Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Abdullah Özden, yakacak odun ve kozalak toplamak için at arabasıyla gittiği Acısu bölgesindeki ormanlık alanda bir ayının saldırına uğradı.

Özden'in yardım çığlığını duyan ve o sırada yakın mesafede odun toplayanların yetişmesiyle saldırgan ayı olay yerinden uzaklaştı.

Yaralanan Özden, ilk müdahale için önce Sarıkamış Devlet Hastanesi’ne ardından Kars Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Vücudunda kırıklar ve pençe darbeleriyle derin yaralar oluştuğu belirlenen Özden, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Evinde dinlenen Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı:

Birden ağacın dibinden ayı çıktı ve bana vurmaya başladı. Yere düştüm ve bağırmamla çevrede kesim yapanlar yardıma koştu. Onları gören ayı bölgeden uzaklaştı. Sonra hastanede tedavi edildim şimdi evde yatıyorum.

Muhtar artan ayı sayısına karşı çözüm istedi

Olayın ardından Özden’in de yaşadığı Şehitler Mahallesi Muhtarı Mehmet Kılıç da son zamanlarda ayı sayısının artığını, ilçenin her tarafında ayı ile karşılaşılabileceğini öne sürerek, yetkililerin çözüm bulmalarını istedi.

Independent Türkçe / AA

DAHA FAZLA HABER OKU