Erdoğan'dan koronavirüs açıklaması: İşi tekrar sıkmak durumundayız

Erdoğan, Bilim Kurulu'na seslenerek "Tedbirleri artırmak durumundalar" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını konusunda "halkın uyarılara dikkat etmediğini" söylerken "İşi tekrar sıkmak durumundayız" dedi.

Erdoğan, Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada Kovid-19 salgınıyla ilgili şunları söyledi:

Biz biraz gevşetince Ankara İstanbul başta olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. 64-65'e kadar ölüm sayılarının artışı bizler için önem arz ediyor. Vaka sayılarındaki artışı gördük. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bunu keyfi yapmıyoruz. Bilim Kurulu tedbirleri artırmak durumunda. Bizler de gerek toplu taşıma araçlarında olsun, düğün nikah restoran vesaire buralardaki yaklaşımları kararlı hale getirdik.

Kahire ile ilişkiler

Erdoğan, Doğu Akdeniz’de Yunanistan’la gerilimle ilgili açıklama yaparken "Mısır ile görüşmenin önünde hiçbir engel olmadığını" söyledi:

Miçotakis'le görüşme konusunda sıkıntımız yok. Eğer biz Oruç Reis'i çektiysek bunun bir anlamı var. Bu demek değil ki Oruç Reis'in tamir bakım için çekilmesi, sismik araştırmaların durmasıdır. Mısır'la görüşmeler yaparız bunda hiçbir engel yoktur. Ama Yunanistan - Mısır anlaşması bizi üzmüştür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın istifasınıda yorumladı.  Erdoğan, "Bu hafta heyetler bazında görüşmeler olabilir" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU