İtalya "koronasız" uçuşlara başladı

Havalimanı işletmesinin CEO'su, "Gelecekte tükürük testleri olacak, bunlar işleri x-ray'den geçmek kadar kolay hale getirecek" dedi

Bir aylık deneme süresi boyunca, bu uygulama her gün iki Alitalia uçuşunda gerçekleştirilecek (Reuters)

İtalya hızlı testler sayesinde "koronasız" uçuşlar sunmaya hazırlanıyor.

Projede, uçağa binmeden önce tüm yolcuların koronavirüs testinin negatif olduğundan emin olmak için 30 dakikalık sürüntü testleri kullanılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk başta Alitalia havayolu şirketinin Roma'daki Fiumicino Havalimanı'ndan Milano'ya giden günlük uçuşlarından ikisinde denenen girişimle, Avrupa'daki giden yolculara ilk kez hızlı test uygulanıyor.

Pilot uygulama başarıya ulaşırsa debelenen havacılık endüstrisini canlandırmaya yardım etmek için diğer uçuşlarda da uygulanacak.

Fiumicino'yu işleten ADR şirketi, müşteri güvenini artırmak için yolculara ücretsiz olarak uygulanacak 30 dakikalık testleri kullanmayı planlıyor.

ADR CEO'su Marco Troncone, The Times'a şöyle konuştu:

Bu uçuşlarda yanınızdaki kişinin negatif olduğunu biliyorsunuz.
Hızlı testler şu anda burun sürüntüsüne dayanıyor ama gelecekte tükürük testleri de olacak ve bunlar işleri x-ray'den geçmek kadar kolay hale getirecek.

Test sonucu pozitif çıkanların seyahat etmesine izin verilmeyecek fakat sonucun doğrulanması için geleneksel bir sürüntü testi yaptıracak ve daha sonraki uçuşlar için kupon kazanacaklar.

Bu kişilerin şehirde karantinaya girmeleri de gerekebilir.

Test sonucu negatif çıkan yolcuların önlem olarak uçuş boyunca maske takması gerekecek. Farklı sürüntü testleri farklı isabetlilik oranlarına sahip, negatif sonuçlardaki hata oranları yüzde 2'yle yüzde 37 arasında değişiyor.

Havalimanı benzer şekilde giden yolculara test programı uygulayabilecek diğer popüler güzergahlarla da anlaşmalar yapmayı umuyor. Önlerindeki kilit hedefse New York.

Pandemiden önce Roma'daki Fiumicino'yla New York arasında haftada 189 uçuş yapılıyordu. Bu sayı 12'ye düştü.

Troncone, "İnsanlar koronavirüs nedeniyle 7 saat uçmakla ilgili rahatsızlık hissediyor ve ABD'den İtalya'ya uçan herkes 14 gün karantinada kalmak zorunda ama uçuş yüzde 100 koronasız olursa karantinaya da gerek kalmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Troncone, havalimanının testleri uygulamaya koymak için Emirates, Aeroflot ve Lufthansa'yla da görüşmelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kovid-19 güvenlik prosedürlerinde 5 yıldızı ilk kez Roma'nın Fiumicino Havalimanı'nın almasının ardından bu haber geldi.

Hava taşımacılığı değerlendirme kuruluşu Skytrax, etkili sinyal ve bilişim sistemlerinin yanı sıra hareketin fazla olduğu alanlarda yüz maskesi kullanımına uyulmasını sağlayan ve sosyal mesafeyi kollayan, şirket içindeki 40 kişilik Biyogüvenlik Ekibi'nden dolayı da Roma'nın Fiumicino Havalimanı'ndan övgüyle bahsetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU