Kalın: Koşullar Yunanistan ile görüşmek için uygun

"Sadece Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde değil Türkiye ile AB ilişkilerinde de yeni bir sayfaya geçtiğimizi görmek istiyoruz"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şu anki koşulların Türkiye'nin Akdeniz'deki deniz yetki alanları anlaşmazlığı konusunu Yunanistan ile görüşmeye başlamak için uygun olduğunu söyledi.

Kalın, dün katıldığı bir panelde sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in Antalya limanına dönmüş olmasının görüşmelere başlamak için bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın "harcanmaması" gerektiğini söyledi.

Kalın, bu durumun 24-25 Eylül'de yapılacak olan AB liderler zirvesine "olumlu yansıyacağını" umduğunu ifade etti.

Kalın, "Sadece Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde değil Türkiye ile AB ilişkilerinde de yeni bir sayfaya geçtiğimizi görmek istiyoruz. Umutluyuz. Şu anki iklimin uygun olduğunu, görüşmelere başlamak için önümüzdeki haftalarda atılması gereken adımlar hakkında ortak bir görüşe ulaştığımızı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'nin Akdeniz'de Yunanistan'ın da hak iddia ettiği bir bölgede sismik araştırma yürüten gemisi Oruç Reis Pazar günü çalışmalarına ara vererek limana döndü, Yunanistan bunu olumlu bir adım olarak niteledi. İki ülke arasında NATO nezdinde yürütülen teknik düzeydeki çatışmaları önleme görüşmeleri de devam ediyor.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU