Almanya'da sosyal mesafe kuralıyla sahaya çıkan Molzen, Holdenstedt'e 37-0 yenildi

Almanya'da oynanan amatör lig maçında Holdenstedt, Kovid-19 salgını nedeniyle sahaya sosyal mesafe kuralını göz önüne alarak çıkan Molzen'i 37-0 yendi

Fotoğraf: Pixabay

Almanya'nın Aşağı Saksonya Ligi'nde oynanan bir maçta "sosyal mesafe kuralı" tarihi bir skor getirdi.

Holdenstedt, rakibi Molzen'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafe gözeterek yeşil sahada yer almasının ardından sahadan 37-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Sosyal mesafe kuralına uyan, her türlü temastan kaçınan ve maç boyu saha dışındaymış gibi Kovid-19 protokolüne uygun davranan Molzen, Holdenstedt'e tarihi bir skorla mağlup oldu.

"Maça çıkmayarak gereksiz bir ceza almak istemedik"

Maç sonrası konuşan Molzen Başkanı Ristow, PAF takımı oyuncularının her ihtimali göz önüne alarak temastan kaçınmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

14 günlük kuluçka süresi geçmemişti. As takım için erteleme geldi ama ne yazık ki PAF için gelmedi. Teknik ekip ve kulüp yöneticileri olarak takımdan sorumluyuz. Hastalığın yayılmasını sağlayabilecek bu gibi durumları engellemek herkesin faydasına. Ayrıca kulüp olarak maça çıkmayarak gereksiz bir ceza da almak istemedik. Bu kulübün finansal durumunu daha da kötü etkilerdi.

Holdenstedt'in antrenörü Florian Schierwater ise ortada maçı oynamamak için hiçbir nedenin olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Oyuncularımızın hiçbirinin Eddelstorf oyuncusuyla teması olmadı. Pozitif çıktıktan sonra test olduk. Sağlık ekibimize göre ekibin yarısının teste girmesine gerek bile yoktu.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU