ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi: Koronavirüse karşı maske aşıdan daha garantili

CDC Direktörü Redfield, koronavirüs aşının herkeste aynı oranda işe yaramayabileceğini, maskenin ise doğru kullanan herkesi salgından büyük oranda koruyacağını vurguladı

Fotoğraf: AA

ABD Kongresinde yapılan oturuma katılan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, ülkenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı son dönemde geldiği noktayı değerlendirdi.

Salgının ülke genelinde halen etkisini sürdürdüğünü vurgulayan Redfield, aşı bulunsa bile bunun bir gecede salgını bitirmeyeceğini vurguladı.

Salgının bulaşmasını önleyici tedbirlerin önemine vurgu yapan Redfield, yüz maskelerinin virüse karşı etkiliği olduğunu belirterek, "Maskenin işe yaradığına ilişkin çok net bilimsel kanıtlarımız var, hatta şunu bile söyleyebilirim, yüz maskesi Kovid-19'a karşı korunma noktasında aşıdan daha garantili" ifadesini kullandı.

Aşının herkeste aynı oranda işe yaramayabileceğini, maskenin ise doğru kullanan herkesi büyük oranda koruyacağını ifade eden Redfield, "Bu yüz maskeleri şu an elimizdeki en önemli ve güçlü kamu sağlığı aracı ve tüm Amerikalıların bu maskeleri kullanmalarını şiddetle tavsiye etmeye devam edeceğiz" dedi.

Ülkedeki vaka sayısı ise 6 milyon 815'in üzerinde seyrederken, can kaybı sayısı ise 200 bini geçti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU