AA: Mescid-i Aksa’nın koronavirüs sebebiyle kapatılması kararı iptal edildi

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi’nin, İsrail polisinin fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerine izin vermeyi sürdürmesi üzerine alınan kapatılma kararının iptal edildiğini duyurdu

Koronavirüs nedeniyle bir kez daha ibadete kapatıldığı iddia edilen Mescid-i Aksa için bu kararın iptal edildiği belirtildi / Fotoğraf: AA

Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığı'na bağlı Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının artışı nedeniyle 3 haftalığına ibadete kapatılması kararını iptal etti.

AA'nin abonelerine servis ettiği habere göre, Kudüs İslami Vakıflar Konsey'inden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili yaptığı açıklamada, konseyin, İsrail polisinin fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermeyi sürdürmesi nedeniyle daha önce aldığı kararı iptal ettiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Yetkili, İsrail polisinin kararı karşısında şaşkınlık duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İsrail polisinin bu kararına doğrusu şaşırdık. Daha önce aldığımız kapatma kararına uyan polis bu kez uymayı reddetti. Dolayısıyla biz de Mescid-i Aksa'yı Müslümanların ibadetine açık bırakacağız."

Yetkili, İsrail polisinin fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürmesine izin vermesine karşılık söz konusu kapatma kararından vazgeçildiğini vurguladı.
 

Independent Türkçe, AA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU