Karamollaoğlu: Türkiye her alanda tıkandı, insanlarımız artık bıktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "İnsanlarımız kutuplaştıran, gerçek gündemler konuşulmasın diye suni gündemlerle meşgul edilen siyaset anlayışından bıktı" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu / Fotoğraf: AA 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Türkiye'nin her alanda sıkıştığını söyledi. 

Balgat Eğitim Merkezi'nde gündeme ilişkin haftalık basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'nin her alanda bir tıkanıklıkla karşı karşıya geldiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Türkiyemiz bu tıkanıklıklardan kurtulmak mecburiyetindir. Türkiye'de yeni bir dönem başlatılmalıdır" dedi. 

İnsanların, kutuplaştıran, kavga ve polemik üreten, gerçek gündemler konuşulmasın diye suni gündemlerle meşgul edilen siyaset anlayışından bıktığını ifade eden Karamollaoğlu, "Milletimiz artık kendi dertlerine derman olacak, herkesi kucaklayacak, çözüm üretecek bir siyasi anlayışı görmek istiyor bir çıkış kapısı, bir umut arıyor. Bugün artık her kesimden insanın ortak talebi Yaşanabilir Türkiye'nin oluşturulmasıdır. İnsanımızın dertlerinin ve problemlerinin sürekli ele alındığı bir ülke konumuna gelmektir" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Gelin bunu iktidarı ile muhalefeti ile birlikte ele alalım" diyen Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, şöyle şunları söyledi: 

"18 yıl iktidarda kalan bir anlayışın artık bu problemleri çözemeyeceği net olarak görülmüştür. Muhalefeti ile iktidarı ile bu problemlerin içinden birlikte çıkmak mecburiyetindeyiz. Yaşanabilir Bir Türkiye hepimizin hedefi olmalı, hepimiz bu heyecanı duymalıyız. Biz Milli Görüş mensupları olarak bu birlikteliğin ülkemizde kurulabileceğine, bütün insanlarımızın bu ülkede huzur ve barış içinde yaşayabileceğimize inanıyoruz. Bu ülkeyi gelin yeniden inşa edelim diyorum. Yaşanabilir Türkiye için ortaya koyduğumuz bu çalışmaların ve girmiş olduğumuz yeni dönemin ülkemize, milletimize ve camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Pandemi süreci ve ekonomik krizin milletin sıkıntılarını büyüttüğünü vurgulayan Karamollaoğlu, "İktidar millete destek vermek yerine IBAN atıp destek istedi. Türkiye'nin ekonomik bunalımını bundan daha iyi anlatacak bir tablo bulmak mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

Karamollaoğlu şu önerilerde bulundu: 

"- Toplumsak dayanışma arttırılmalı, milletimiz arasında oluşan kamplaşma ve kutuplaşma ortadan kaldırılmalıdır. 

- Üretime dayalı ekonomiye geçilmeli, üretime dönük olmayan israf mesabesindeki tüm yatırımlar durdurulmalıdır. 

- Tarımsal üretim bir ülkenin milli güvenlik meselesidir, dolayısıyla tarıma gereken destek verilmeli çiftçimiz ayağa kaldırılmalıdır. 

- Devletin her kademesinde ehliyet ve liyakat esas alınmalı, Türkiye parti devleti görüntüsünden kurtarılmalıdır. 

- Adalet kamil manada tesis edilmeli, büyük adalet saraylarının inşası ile adaletin sağlandığı düşüncesinden vazgeçilmelidir. Fırat'ın kenarındaki kuzunun hesabı bu adalete emanet olduğu şuuru yerleşmelidir. 

- Göç veren illere güç verilmeli, büyükşehirlerimizde oluşan nüfus yığılması tersine göçle rahatlatılmalıdır.
 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU