Kılıçdaroğlu: MEB bu kampanyayı başlatmayacaksa, CHP’li belediyeler taliptir

Kılıçdaroğlu, MEB'in "Senin de televizyonun olsun" kampanyası başlatması gerektiğini belirtti

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla evde eğitim görecek 754 bin öğrencinin televizyonu olmadığını ifade ederek “Milli Eğitim Bakanlığı ‘Senin de televizyonun olsun’ kampanyasını başlatmalıdır. MEB bu kampanyayı başlatmayacaksa CHP’li belediyeler taliptir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP lideri, zorunlu örgün öğretimde devlet okullarına kayıtlı 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet olmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

21. yüzyıldan söz ediyorum. Türkiye’yi çok farklı bir şekilde iktidarın halkımıza lanse ettiğini gayet iyi biliyorum. Rakamlar yalan söylemez. Ayrıca devlet okullarına giden öğrencilerden 754 bin 429 öğrencinin evinde televizyon yok ve biz EBA dediğimiz uzaktan eğitimi yapıyoruz. Televizyonu olmayan öğrenci nasıl eğitim alacak? Ayrıca, pandemi koşullarına uygun eğitim için en az 57 bin 340 yeni dersliğe ihtiyaç var. Pandemi koşullarına uygun eğitim için 92 bin 165 yeni öğretmene ihtiyaç var.

MEB'e gerekli kaynak sağlanarak derslik ihtiyacınının giderilmesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Gerektiğinde bazı köy okulları yeniden açılmalıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynak sorunu yaşıyorsa yer tahsisi yapılmak koşuluyla CHP’li belediye başkanları kendi bölgelerinde yapmaya taliptir. İSMEK ve BELMEK binalarını MEB’e tahsis etmeye hazırlar. Yeni dersliklerin hizmete girmesiyle birlikte ihtiyaç duyulan 92 bin öğretmenin ataması zaman geçirilmeden süratle yapılmalıdır. MEB ‘Senin de televizyonun olsun’ kampanyasını başlatmalıdır. MEB bu kampanyayı başlatmayacaksa CHP’li belediyeler taliptir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU