Bundesliga'da tribünlerin yüzde 20'si taraftara açılıyor

Almanya’da eyaletlerin yönetimleri Bundesliga'da 2020-2021 sezonunda seyircilerin statlara kısmen geri dönüşüne izin verdi

Almanya'da geçen sezon seyircisiz oynanan maçlarda bazı takımlar, tribün geliri elde etmek için tribünlere taraftar kartonetleri yerleştirmişti / Fotoğraf: @Borussia

Almanya’da eyaletlerin yönetimleri Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) 2020-2021 sezonunun başlamasına kısa bir süre kala taraftarların stadyumlara girmesine kısmen de olsa izin verdiği bildirildi.

Alman Haber Ajansı’nın haberine göre, eyalet yönetimleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle seyircisiz oynanan maçların yeniden seyircili olması konusunda ortak kuralların geçerli olması için anlaşmaya vardı.

6 haftalık test uygulaması yapılacak

Kovid-19 önlemleri kapsamında 6 haftalık bir test uygulaması yapılacağı belirtilen haberde, bu süre içinde statların koltuk kapasitesinin yüzde 20’sine kadar seyirci alınmasına izin verileceği kaydedildi.

Kovid-19 tedbirleri doğrultusunda statlarda mesafe ve hijyen kurallarına uymanın zorunlu tutulacağı, ayrıca deplasmanda oynayan takımın seyircilerine bilet satılmayacağı, bilet alan kişilerin kimlik bilgileri alınacağı belirtildi.

Kurallar futbol dışında basketbol ve hentbol maçlarında da geçerli 

Öte yandan statlarda alkol satışının yapılmayacağı ve maç sırasında maske takma zorunluğu konusuna stattaki şartlara göre karar verileceği bilgisi paylaşıldı.

Alınan kararlar sadece futbol müsabakaları için değil, salonda oynanan hentbol ve basketbol gibi karşılaşmalar için de geçerli olacak.

Bundesliga’da 2020-2021 sezonu 18 Eylül Cuma günü geçen yılın şampiyonu Bayern Münih ile Schalke 04 arasında Allianz Arena’da oynanacak karşılaşmayla başlayacak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU