Japonya’nın yeni başbakanı belli oldu

Sağlık sorunları nedeniyle istifa eden Şinzo Abe’nin koltuğuna Suga Yoşihide oturdu

Fotoğraf: Reuters

Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri Suga Yoşihide, parlamentoda düzenlenen olağanüstü oturumda ülkenin başbakanı seçildi.

Japonya parlamentosu alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde (Şuugin) düzenlenen oturumda, meclis üyeleri ülkenin yeni başbakanını seçmek üzere bir araya geldi.

Suga Yoşihide, LDP hakimiyetindeki 465 koltuklu Şuugiin üyelerinden 314'ünün oyunu alarak, Japonya’nın yeni başbakanı oldu.

Suga, Kovid-19 krizinden zarar gören ekonomiyi canlandırmak da dahil olmak üzere bir dizi zorlukla karşı karşıya.

Ne olmuştu?

Japonya'da Başbakan Şinzo Abe'nin ağustos sonunda sağlık sorunları nedeniyle başbakanlıktan ve parti liderliği görevinden istifa etmişti.

İstifa sonrası halihazırda LDP milletvekili, Kabine Baş Sekreteri ve Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga, eski Dışişleri Bakanı ve LDP Politika Araştırmaları Konseyi Başkanı Kişida Fumio ile eski Savunma Bakanı ve eski LDP Genel Sekreteri İşiba Şigeru, LDP lideri olmak için yarışmıştı.

71 yaşındaki Suga, LDP milletvekilleri ile partinin eyalet temsilciliklerinin oylarının dahil edildiği seçimde kullanılan toplam 534 oyun 377'sini alarak parti liderliğine seçilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU